Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krasnodarska kriza

''Najgori dan u povijesti'' podijelio Španjolsku: Igrači pokušali stopirati šokantnu odluku

Šokantna smjena španjolskog izbornika odjeknula je poput bombe.

Galerija Španjolci na treningu (Foto: AFP) Anketa Marce: Je li smjena Lopeteguija bila dobar potez? (Foto: Screenshot) Julen Lopetegui i Luis Rubiales (Foto: AFP) +3 Fernando Hierro (Foto: AFP)

Španjolska je samo dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji ostala bez izbornika.

Julen Lopetegui postao je novi trener Reala u utorak popodne, a već sljedećeg dana oko podne dobio je otkaz na klupi španjolske reprezentacije, samo 56 sati prije utakmice s Portugalom.

Novi izbornik postao je Fernando Hierro, koji iza sebe ima samo jednu trenersku sezonu u drugoligašu Real Oviedu.

Ovaj skandal potresao je Španjolsku. Španjolska Marca u izvještaju iz reprezentativnog kampa cijeli je događaj opisala kao ''najgorih 19 sati u povijesti reprezentacije''. U tih 19 sati dogodilo se svašta; bilo je puno sastanaka, razgovora te loše i teške atmosfere.

U ''krasnodarskoj krizi'' sudjelovali su i igrači, koji su pokušali zaustaviti odluku. Kapetani reprezentacije (Sergio Ramos, Andres Iniesta i David Silva) pojačani s još nekoliko veterana (Gerard Pique, Sergio Busquets, Pepe Reina) pokušali su odgovoriti predsjednika saveza Luisa Rubialesa od šokantne odluke.

Igrači su kao argument iznijeli činjenicu da je ovo natjecanje koje igraju svake četiri godine, a mnogima predstavlja i zadnju priliku za veliki rezultat s reprezentacijom. Također, istaknuli su da nemaju toliko čvrstu i jasnu hijerarhiju kao u klubu, koja bi puno lakše izdržala ovakav udarac.

Međutim, Rubiales je ostao pri svojoj odluci koja je podijelila Španjolsku. Marca je o smjeni Lopeteguija provela anketu na svojim stranicama u kojoj je sudjelovalo 185.000 ljudi, a rezultat je zasad izjednačen: 50 posto glasača smatra da je Lopetegui trebao ostati, dok je druga polovica na strani predsjednika.

Anketa Marce: Je li smjena Lopeteguija bila dobar potez? (Foto: Screenshot) Anketa Marce: Je li smjena Lopeteguija bila dobar potez? (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Španjolska prvu utakmicu igra u petak u 20 sati protiv Portugala i bit će zanimljivo kako će momčad reagirati u derbiju skupine B. Prije nego je otišao, Lopetegui je stigao poželjeti sreću svojim sada već bivšim igračima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider