Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sapunica u Madridu

Veliki zaokret u Realu: Conte (možda) ipak ne dolazi, pojavili se novi kandidati

Pregovori između Reala i Contea su zapeli, a alternativne opcije se pojavljuju.

Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid je objavom za javnost na svojoj internetskoj stranici potvrdio da je Julen Lopetegui dobio otkaz. Porazu El Clasicu protiv Barcelone (5:1) bio je kap koja je prelila čašu nakon vrlo lošeg ulaska u sezonu. 

Privremeni nasljednik Lopeteguija je Santiago Solari, Argentinac koji je dosad vodio drugu momčad Reala Castillu, a igrao je za Real od 2000. do 2005. godine, objavio je Real.

Zapeli pregovori Contea i Reala

Španjolski mediji objavili su ubrzo nakon nedjeljne utakmice da će nasljednik Lopeteguija postati Antonio Conte. Međutim, dan nakon potopa u El Clasicu priča je dobila novi zaokret.

Talijanski i španjolski mediji javljaju kako Conte ipak nije toliko siguran nasljednik Lopeteguija. Informacije variraju od onih koje kažu da Talijan sigurno neće preuzeti Kraljevski klub, do onih koji javljaju kako je i dalje jak kandidat za klupu Reala, ali da se preuzimanje neće dogoditi tako brzo i lako.

Ne zna se točno gdje su zapeli pregovori: španjolski As piše kako Conte (zasad) nije pristao preuzeti Real jer želi dodatna pojašnjenja oko klupske vizije.

Marca, pak, piše kako je upitan i njegov odnos s igračima u bivšem klubu Chelseaju – s pojedinim igračima Conte se nije rastao u najboljim odnosima. Posebno bi to moglo biti problematično u slučaju Edena Hazarda koji je jedan od tih igrača, a istovremeno je velika želja Reala.

Dvije opcije ako se Real ne dogovori s Conteom

Što god bio razlog, jasno je da je negdje zapelo, zbog čega su isplivali novi kandidati. Real će, kako god završi sapunica s Conteom, u sljedećoj utakmici – gostovanju u šesnaestini finala Kupa u Mellili, španjolskoj enklavi u Maroku, kod istoimenog trećeligaša – voditi Santiago Solari.

Bivši igrač Reala trenutno je trener druge momčadi Kraljevskog kluba, a nakon odlaska Lopeteguija preuzima prvu momčad. Prema pravilima Španjolskog nogometnog saveza, privremeni trener može sjediti na klupi dva tjedna – ako klub u tom roku ne pronađe novog trenera, privremeni mora dobiti stalni ugovor.

Dakle, ako se Real teoretski ne dogovori s Conteom u roku dva tjedna, Solari preuzima klupu. Međutim, Conte nije jedini kandidat – druga opcija navodno je Roberto Martinez, izbornik Belgije s kojom je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio brončanu medalju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider