Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
urugvajac predvodio uragan

Barca ponizila Real u ludom El Clasicu: Bilo je gusto, a onda se ukazao fantastični Suarez

Od 16.15 pratite tekstualni prijenos najvećeg derbija u svijetu nogometa – El Clasica.

Luis Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone, koji su igrali bez ozlijeđenog Lea Messija, dobili su prvi El Clasico ove sezone, svladavši u nedjelju u 10. kolu Primere na Camp Nou Real Madrid sa 5:1. Trostruki strijelac bio je Luis Suarez.

Ivan Rakitić i Luka Modrić odigrali su cijelu utakmicu za Barcelonu, odnosno Real. Rakitić je sjajnom loptom za Albu upisao ''predasistenciju'' kod prvog gola, dok je Modrić u 56. minuti pri rezultatu 2:1 pogodio vratnicu.

Barcelona je povela u 11. minuti. Ivan Rakitić je dugom loptom proigrao Albu na lijevom boku, a on povratnom loptom pronašao Coutinha, koji pogađa za 1:0.

U 30. minuti novi pogodak Barcelone. Luis Suarez je nakon duela s Varaneom pao u kaznenom prostoru, a sudac je nakon pregleda VAR-a dosudio penal. Suarez je bio siguran realizator za 2:0.

U nastavku je Real zaigrao puno bolje i bio vrlo blizu izjednačenja. Marcelo je smanjio u 50. minuti, a Real je imao nekoliko odličnih prilika za izjednačenje, pogotovo Modrić koji je pogodio vratnicu.

Ipak, u 75. minuti kreće uragan Barcelone. Suarez je sjajnim trzajem glavom pogodio za 3:1, a u 83. je majstorski prebacio Courtoisa i kompletirao hat-trick. Konačni rezultat postavio je Arturo Vidal u 87. minuti. Do kraja je Real mogao i teže stradati, ali Courtois je spasio Kraljeve sjajno obranivši udarac Suareza.

Barcelona se ovom pobjedom vratila na vrh ljestvice Primere sa 21 bodom, dva više od drugog Atletica iz Madrida, dok je Real tek deveti s 14 bodova.

VIDEO --------> BARCELONA - REAL MADRID 5:1

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider