Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkrio što se dogodilo

Emotivni Lopetegui predstavljen u Realu: "Najgori dan nakon smrti majke. No, danas sam sretan"

Dan prije nego će Španjolska nastupiti u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Portugala u Madridu je Julen Lopetegui predstavljen kao novi trener Reala.

Lopetegui predstavljen kao novi trener Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dan uoči premijernog nastupa Španjolske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv europskog prvaka Portugala u Madridu je kao novi trener Reala predstavljen dojučerašnji izbornik Furije Julen Lopetegui. Podsjetimo, Lopetegui je dobio otkaz samo dan prije početka Svjetskog prvenstva, nakon što je u tajnosti dogovorio preuzimanje Reala, iako je prije tri tjedna potpisao produljenje ugovora s reprezentacijom na dodatne tri godine.

Perez tvrdi da je sve napravljeno prema pravilima

S Lopeteguijem se na predstavljanju već tradicionalno pojavio predsjednik Reala Florentino Perez, koji je imao i prvu riječ na predstavljanju.

"Ovo predstavljanje smo htjeli imati nakon Svjetskog prvenstva, ali zbog niza okolnosti to nam nije omogućeno. Od danas je Julen Lopetegui, čovjek koji je bez poraza odveo reprezentaciju na Sjetsko prvenstvo u Rusiju i s njom bio jedan od favorita, novi trener Reala", rekao je Perez na otvaranju.

"Real je postigao dogovor s Julenom i pritom je poštivao klauzule u njegovom ugovoru. Smatrali smo da taj dogovor trebamo napraviti prije početka Svjetskog prvenstva i ne smatramo da je to bio izdajnički potez. Objavili smo vijest kako bi izbjegli bilo kakva nagađanja. Obavijestio sam predsjednika Španjolskog saveza da pregovaramo s Lopeteguijem i tražio sam da održimo zajedničku video konferenciju, no njegov ponos je bio prevelik i to se nije dogodilo", ispričao je Perez.

"Bio mi je to najtužniji dan nakon smrti majke"

Nakon njega mikrofon je preuzeo novi trener Reala Lopetegui.

"Hvala Realu na ukazanom povjerenju. Znam gdje sam došao i što se od mene očekuje. Osjećam da sam dovoljno kvalitetan da vodim ovu momčad", rekao je Lopetegui, pa objasnio što je za njega značio otkaz u reprezentaciji.

"Jučerašnji dan je najtužniji dan u mom životu, odmah iza smrti majke. No danas sam najsretnija osoba na svijetu. Hvala svima", rekao je Lopetegui pa objasnio zbivanja u reprezentaciji u trenucima kada se pregovaralo.

"Prvi tko je saznao bio je predsjednik Saveza Rubiales. S njim sam htio objaviti vijest da nakon Svjetskog prvenstva napuštam reprezentaciju, ali on je imao drugačijih zamisli. Nitko nije ništa želio sakriti. Igrači su dobro primili moju odluku", objasnio je Lopetegui, pa je odgovorio na pitanje tko je najbolji igrač svijeta.

"Najbolji igrač svijeta igra za Real Madrid. U to uopće ne sumnjam", rekao je Lopetegui, aludirajući na Cristiana Ronalda.

Lopetegui nije previše nakon toga želio razgovarati o reprezentaciji, ali je zaključio.

"Bit ću najveći navijač Furije i uvjeren sam da ćemo usprkos svemu ostvariti odličan rezultat".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider