Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraljeve još boli 2017.

Kralj Katalonije i Bernabeua: Nestvarne brojke Messija u Madridu uoči El Clasica

Navijači Barcelone nadaju se da će Lionel Messi ponovno ispisati povijest na Santiago Bernabeu, kao što je to činio nebrojeno puta u prošlosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom mnogih godina u prošlosti Santiago Bernabeu bio je zastrašujuće mjesto za gostovanje Barcelone, koja nije prečesto, kao u posljednjih 15-ak godina, uzimala bodove i pobjede u Madridu. No, pojavom Lea Messija prije 15 godina kada je po prvi put debitirao u El Clasicu, to se u potpunosti promijenilo.

Ove nedjelje, s početkom u 21 sat, na rasporedu je najveći nogometni derbi koji se u današnje vrijeme može igrati - okršaj Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeu. Katalonci u taj derbi ulaze s dva boda prednosti u odnosu na Real, te bi eventualna pobjeda mogla nokautirati Kraljevski klub u toj borbi za osvajanje Primere.

Nokaut Figueireda UFC-ova večer za pamćenje: Figueiredo brutalno nokautirao Benavideza, ali nije postao novi UFC prvak! divider

Kralj Barcelone i Madrida

Čovjek na kojeg se navijači Barcelone najviše oslanjaju da ispiše takav scenarij je Lionel Messi, koji je u 21 nastupu na Santiago Bernabeuu upisao svega šest poraza. Tri je puta bilo neriješeno, a ostvario je čak 12 pobjeda.

Messi je u tim susretima postigao čak 15 pogodaka, što je prosjek od 0.71 gola po susretu na stadionu Real Madrida. Iako je debitirao u utakmicama El Clasica 2015. godine, Messi je na svoj prvi pogodak u Madridu čekao četiri godine. Zabio je 2. svibnja u veličanstvenoj 6:2 pobjedi Barcelone, a postigao je treći i peti gol Katalonaca.

gol expired Najveća glupost godine: Vratar rukom ubacio loptu u vlastitu mrežu divider

Zabio hat-trick na Bernabeu

Jedini hat-trick na Bernabeuu Messi je zabio 23. ožujka 2014. godine, u spektakularnoj utakmici koja je završila rezultatom 4:3 za Barcelonu.

Njegov pogodak tri godine kasnije, točnije 2017., ostat će najviše zapamćen po njegovoj proslavi. Messi je zabio za pobjedu Barcelone u 93. minuti susreta, potom je skinuo dres i podignuo ga u zrak ispred tribine s navijačima Reala.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Nikada nije zabio Realu u Kupu

Posljednji pogodak Realu u Madridu postigao je 24. prosinca 2017. godine u pobjedi Barcelone 3:0. U posljednja dva gostovanja Argentinac nije zabijao, ali je Barcelona upisala dvije pobjede.

Zanimljivo, Messi je u karijeri igrao i u osam utakmica Kupa kralja protiv Real Madrida i NIJEDNOM nije uspio postići pogodak.

Tekstualni prijenos El Clasica možete pratiti u nedjelju od 20:30 na GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider