Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
katastrofa njemačke momčadi

Manchester City ponizio Schalke s čak 7:0 i izjednačio najveću pobjedu nokaut faze Lige prvaka

Nogometaši Pepa Guardiole s ukupnih su 10:2 izborili četvrtfinale Lige prvaka.

Igrači Manchester Cityja slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester City upisao je jednu od najvećih pobjeda u povijesti Lige prvaka, nakon što je u uzvratu osmine finala s čak 7:0 slavio protiv Schalkea.

Pogotke su za City postigli Sergio Aguero (35-pen, 38), Leroy Sane (43), Raheem Sterling (56), Bernardo Silva (71), Phil Foden (78) i Gabriel Jesus (85).

Engleski prvak je s čak 7:0 "demolirao" Schalke i na dominantan način potvrdio prolaz u četvrtfinale, koji je, uostalom, bio izvjestan i nakon prve utakmice u Njemačkoj.

City je izjednačio rekord Bayerna, koji je u dva navrata s čak 7:0 pobjeđivao svoje suparnike u nokaut fazi Lige prvaka. Najveća pobjeda općenito u Ligi prvaka ostaje ona Liverpoola od 8:0.

U samo osam minuta prvog dijela City zabio tri gola, a u nastavku su zabili još četiri gola u jednoj od najuvjerljivih pobjeda u povijesti Lige prvaka.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Novi ludi preokret u Ligi prvaka: Juve na krilima nestvarnog Ronalda razbio i izbacio Atletico! divider

Prvu veću šansu na utakmici imao je Aguero, no njegov šut iz blizine u 14. minuti zaustavila je vratnica. U 33. minuti Bruma ruši B.Silvu u prilici za gol, a Aguero je "panenkom" zabio iz kaznenog udarca.

Samo tri minute Argentinac je postigao i drugi gol, a nakon izvrsnog dodavanja petom Sterlinga Aguero je iz blizine pogodio kroz noge vrataru Faerhmannu. Ipak, taj gol priznat tek nakon trominutne konzultacije s VAR-om. U 43. minuti na 3:0 je poveo bivši igrač Schalkea Sane koji je na dodavanje Zinčenka zabio iskosa s lijeve strane.

Brojke Cristiana Ronalda u Ligi prvaka koje oduzimaju dah: Atletico mu je mušterija Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo - osveta (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP)

U 56. minuti zabio je Sterling na dodavanje Sanea, a i taj gol je priznat tek nakon provjere VAR-a. U 71. minuti City je zabio i peti gol, opet je asistent bio Sane, a strijelac je bio B. Silva. U 78. minuti katastrofu Schalkea pojačao je golom za 6:0 mladi Foden, a Sane je ubilježio i treći asist. Pet minuta prije kraja Brazilac Jesus prizemnim udarcem postiže konačnih 7:0.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Brojke Cristiana Ronalda u Ligi prvaka koje oduzimaju dah: Atletico mu je mušterija divider

MANCHSTER CITY - SCHALKE 7:0

Pred 40.000 gledatelja na stadionu Ettihad sudio je Clement Turpin iz Francuske.

Strijelci: 1-0 Aguero (35pen), 2-0 Aguero (38), 3-0 Sane (43), 4-0 Sterling (56), 5-0 B. Silva (71), 6-0 Foden (78), 7-0 Jesus (85)

Cristiano Ronaldo - osveta (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo nije ostao dužan navijačima Atletica: Poput Simeonea vulgarno proslavio pobjedu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider