Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neki već sigurni

Situacija uoči zadnjeg kola Lige prvaka: Traži se osam putnika, najveća drama u Dinamovoj skupini

Dinamova skupina jedina je u kojoj je još sve otvoreno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama Lige prvaka osam je klubova izborilo plasman u osminu finala, a još je osam praznih mjesta. Za jedno od njih bori se i hrvatski prvak Dinamo.

Mjesto među 16 najboljih osigurali su Barcelona, Bayern, Juventus, RB Leipzig, Manchester City, PSG, Real Madrid i Tottenham, dok Club Brugge, Galatasaray, Crvena zvezda, Olympiakos, Lokomotiv Moskva, Genk, Slavija Prag, Benfica i Lille više nemaju izgleda za plasman u drugi krug Lige prvaka

Zanimljivo, skupina C, u kojoj se nalazi Dinamo, jedina je u kojoj svi mogu do osmine finala. City je već osigurao drugi krug, a dalje mogu i Šahtar, Dinamo ili Atalanta.

SKUPINA A: PSG (13), Real Madrid (8), Club Brugge (3), Galatasaray (2)

Osvojivši bod na Santiago Bernabeu protiv Real Madrida, francuski je prvak osigurao prvo mjesto u skupini. Kraljevski klub deset minuta prije kraja vodio je 2:0, no PSG je u svega tri minute uspio izjednačiti.

gol expired Rakitić na naslovnicama: Navijači stali na stranu Hrvata, Barca ispravlja veliku pogrešku? divider

Real nije uspio pobijediti, ali je osigurao drugo mjesto i prolaz u osminu finala. Borba za treće mjesto i plasman u Europsku ligu još uvijek je otvorena, a Club Brugge ima bod prednosti od Galatasaraya.

Turci su protiv Belgijaca vodili sve do sudačke nadoknade, a važan bod gostima donio je Krepin Diatta u posljednjim trenucima susreta. U zadnjem kolu Brugge dočekuje Real, a Galatasaray putuje u Pariz. U slučaju da Brugge i Galatasaray imaju isti broj bodova, Belgijci su u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

SKUPINA B: Bayern (15), Tottenham (10), Crvena zvezda (3), Olympiacpos (1)

U skupini A poznati su putnici u osminu finala, Bayern je pobjednik skupine, a drugo mjesto osigurao je Tottenham. Za treće mjesto borit će se srpski i grčki klub, a odluka će pasti u zadnjem kolu u Pireju. Beogradski sastav ima dva boda više i dovoljan mu je remi za plasman u Europsku ligu.

SKUPINA C: Manchester City (11), Šahtar (6), DINAMO (5), Atalanta (4)

Engleski prvak osigurao je prvo mjesto u skupini, a u osminu finala mogu i preostale tri momčadi. U najboljoj je poziciji Šahtar, koji jedini sam odlučuje o svojoj sudbini. Pobjeda u zadnjem kolu protiv Atalante u Harkovu donosi Ukrajincima osminu finala bez obzira na ishod zagrebačkog ogleda Dinama i Manchester Cityja.

Dinamo i dalje može do osmine finala elitnog natjecanja Starog Kontinenta, ali može i ispasti iz Europe. Modri mogu do osmine finala Lige prvaka jedino ako osvoje tri boda protiv Manchester Cityja, a u drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante.

gol expired Bilić i engleski mediji impresionirani WBA-om: ''Ne želim skrivati, to je ono što želim'' divider

U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, Modri ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala Lige prvaka, a Šahtar u Europsku ligu. Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz od Građana, ali tada Šahtar mora u Harkovu osvojiti barem bod protiv Atalante.

SKUPINA D: Juventus (13), Atletico Madrid (7), Bayer Leverkusen (6), Lokomotiv (3)

Talijanski prvak potvrdio je prolaz u osminu finala još u prošlom kolu gostujućom pobjedom u Moskvi protiv Lokomotiva, a u utorak je domaćom pobjedom protiv Atletico Madrida osigurao i prvo mjesto. Za drugu poziciju još se bore Atletico i Bayer Leverkusen, dok se Ćorlukin Lokomotiv oprašta od Europe.

Atletico ima bod više od Bayera, a u zadnjem kolu ugostit će Lokomotiv, dok Bayer u Leverkusenu dočekuje Juventus.

SKUPINA E: Liverpool (10), Napoli (9), RB Salzburg (7), Genk (1)

Europski prvak sve je mogao riješiti u srijedu pobjedom protiv Napolija. Redsi bi u tom slučaju bili siguran broj 1. Međutim, susret je završio bez pobjednika i odluka o putnicima u osminu finala će pasti u zadnjem kolu. Liverpoolu sada čak prijeti ispadanje iz Lige prvaka ako u zadnjem kolu izgubi na gostovanju kod RB Salzburga, a Napoli kod kuće osvoji barem bod protiv Genka.

SKUPINA F: Barcelona (11), Borussia Dortmund (7), Inter (7), Slavia Prag (2)

Barcelona je pobjedom protiv Borussije Dortmund osigurala prvo mjesto u skupini, a za drugu poziciju bore se njemački sastav i Inter. Trenutačno su bodovno poravnati, no Inter je bolji u međusobnom skoru i ide dalje ako u zadnjem kolu osvoji isti broj bodova kao i momčad iz Dortmunda. Talijanima problem predstavlja činjenica što će u zadnjem kolu na San Siru ugostiti Barcelonu, dok Borussija na svom travnjaku dočekuje otpisane Čehe.

SKUPINA G: RB Leipzig (10), Lyon (7), Zenit (7), Benfica (4)

Da je Benfica izdržala u Leipzigu, mogli smo u zadnjem kolu gledati pravu dramu, no Nijemci su s dva gola u sudačkoj nadoknadi izjednačili na 2:2 te osvojili bod koji im je osigurao osminu finala, dok su Portugalci ostali bez izgleda za ulazak među 16 najboljih.

gol expired Kovačićev gol postao hit na internetu: Oglasio se i Mateo, oduševljeni Lampard otkrio anegdotu i plan divider

Za drugo mjesto bore se Lyon i Zenit, koji u zadnjih 90 minuta ulaze bodovno poravnati, ali je Zenit bolji u međusobnom skoru. Međutim, Lyon s bilo kakvom pobjedom protiv Leipziga ide dalje, bez obzira na ishod utakmice Benfica - Zenit. U slučaju da Lyon i Zenit upišu pobjede, zatvorio bi se krug s tri momčadi s po 10 bodova, a tada bi ispao Zenit. Benfica još može do trećeg mjesta i Europske lige, ali morat će u zadnjem kolu na Luzu pobijediti Zenit s 2:0 ili nekim drugim rezultatom s tri razlike.

SKUPINA H: Ajax (10), Chelsea (8), Valencia (8), Lille (1)

Uoči zadnjeg kola jedino je sigurno da je Lille zadnji. Ajax posljednjih 90 minuta dočekuje s dva boda više od Valencije i Chelsea, a u posljednjem će kolu na amsterdamskoj Areni dočekati španjolski sastav.

Kopljanicima je dovoljan i bod za prolaz, dok će za prvo mjesto ipak morati upisati pobjedu, ako Chelsea na Stamford Bridgeu upiše očekivana tri boda protiv Lillea.

U slučaju da Valencija i Chelsea ostvare pobjede zatvorio bi se krug s tri momčadi sa po 11 bodova. U tom trokutu ispali bi Nizozemci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider