Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ništa nije gotovo

Dinamo i dalje ima dobre šanse za proljeće: Protiv Man Cityja nemaju što izgubiti

Dinamo u zadnjem kolu još može čak i do drugog mjesta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je nakon sjajnog starta u Ligi prvaka u opasnost doveo čak i plasman u Europsku ligu. Ipak, izgledi Modrih za novo europsko proljeće i dalje su dobri, čak i nakon glatkog poraza od Atalante.

Nije stvar samo u porazu od jedne od najjačih talijanskih momčadi, nego Dinamo je sinoć odigrao najlošiju europsku utakmicu ove sezone. To pokazuju i brojni statistički podaci, pa evo ovdje na primjer: udarci u okvir vrata. Modri su sinoć u Atalantina vrata uputili jedan jedini udarac.

A primjerice, u prvoj utakmici protiv istog protivnika imali su šest udaraca u okvir vrata, a zabili su nevjerojatna četiri gola.

gol expired Barcelona na krilima Messija, Suareza i Griezmanna slomila Borussiju Dortmund divider

A i u ostalim utakmicama Lige prvaka ove sezone Dinamo je u toj kategoriji bio uspješniji: Šahtaru su uputili četiri udarca u Ukrajini, pet u Zagrebu. A jednako nemoćni kao sinoć bili su samo protiv Manchester Cityja, ali Guardiolina ekipa ipak je svijet za sebe.

I baš protiv njih, Dinamo se mora vaditi u posljednjem kolu! Zvuči kao nemoguća misija, ali nije baš tako. Prva dobra vijest je što je City već osigurao prvo mjesto, a u Engleskoj vodi tešku borbu protiv Liverpoola, i u Zagreb će doći slabo motiviran.

Zvonimir Boban (Foto: AFP) Novi plan za Milan: Otkaz Bobanu i Maldiniju, provjereni stručnjak dolazi na dosad neviđenu funkciju? divider

Druga dobra vijest je što Dinamo ima bolji međusoban omjer s Atalantom, pa Talijanima igra isključivo pobjeda u gostima kod Šahtara. Ali, i Dinamo ima lošiji skor sa Šahtarom, pa Modrima jedan bod protiv Cityja neće značiti ništa, bilo bi im to isto što i poraz.

Budimo realni, Modri će teško izboriti plasman dalje u Ligi prvaka. Za to moraju i pobijediti Manchester City, i da u isto vrijeme Šahtar ne pobijedi Atalantu kod kuće. Ovo zvuči jako teško. Ali za osvajanje trećeg mjesta, i plasman u proljetni dio Europske lige, stvari već stoje mnogo bolje.

gol expired Scena za pamćenje u Madridu: Ovo se rijetko događa, znak da je veliki transfer na vidiku divider

Mora se ostvariti samo jedan od ova dva ishoda: ili da Atalanta ne pobijedi Šahtar u gostima, a Šahtar će biti vrlo motiviran, ili da Dinamo pobijedi Manchester City...

A ako vam je iz svega ovoga teško procijeniti kolike su zapravo šanse Dinama, to su umjesto vas već napravile kladionice. Da će Dinamo proći dalje u Ligi prvaka, izgledi se kreću oko 15 posto. Da će izboriti Europsku ligu, šanse su oko 60 posto. A da će nakon svega ispasti iz Europe, izgledi se kreću oko 25 posto. Stoga hrabro na pobjedu protiv Manchester Cityja 11. prosinca, jer Dinamo tu više nema gotovo ništa za izgubiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider