Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bernabeu na nogama

Scena za pamćenje u Madridu: Ovo se rijetko događa, znak da je veliki transfer na vidiku

Navijači Reala s ovacijama su ispratili dva igrača momčadi PSG-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je protiv PSG-a prokockao 2:0 u posljednjih desetak minuta utakmice, no navijači Reala nisu bili ljutiti. Njihovi ljubimci odigrali su vrlo dobru utakmicu i prema viđenom zaslužili su pobjedu.

Ipak, i bod je bio dovoljan da Kraljevi osiguraju prolaz u drugi krug natjecanja po skupinama Lige prvaka prije posljednjeg kola i gostovanja u Bruggeu.

Mbappe i Navas ispraćeni s ovacijama

Zanimljivo je bilo po završetku utakmice. Dogodila se neobična scena. Madridisti su ustali i pozdravili dva igrača u protivničkim redovima. Keylor Navas i Kylian Mbappe ispraćeni su sa Santiago Bernabeua s ovacijama.

Malo kojim suparničkim igračima se tako pljeskalo u povijesti mitskog stadiona. Obojica su uzvratili gledateljima s visoko podignutim rukama i dugim pljeskom. Očigledno je da je ljubav obostrana.

Zvonimir Boban (Foto: AFP) Novi plan za Milan: Otkaz Bobanu i Maldiniju, provjereni stručnjak dolazi na dosad neviđenu funkciju? divider

Navas je odigrao veliku utakmicu, sjajnim obranama podsjetio je na svoja najbolja izdanja u dresu Reala. Skromni Kostarikanac bio je ljubimac najzahtjevnije publike na svijetu.

Ne bez razloga, definitivno je jedan od najboljih svjetskih vratara u posljednjih četiri-pet godina. No ipak nije bio po volji Florentina Pereza, i to od prvog dana dolaska na Bernabeu. Perez ga nije volio, kako god branio stalno mu je tražio zamjenu.

Velika partija vratara PSG-a

Navas je ga i sinoć demantirao, pokazao je predsjedniku Reala da je još uvijek prava pantera. Kako je branio najbolje govori podatak da je u mnogim medijima i analizama proglašen igračem utakmice. Primjerice, prema valorizaciji Sofascorea, dobio je devetku. Drugi najbolje ocjenjeni igrač bio je Toni Kroos, koji je dobio bitno manju ocjenu 8,1.

gol expired Hrvatski trener u Bundesligi dobio otkaz: Zamijenila ga njemačka legenda divider

Mbappe je postigao gol, ali nije odigrao ništa posebno. Madridska publika ipak ga je pozdravila bučnim aplauzom. Mbappe je odgovorio pljeskom tribinama. I prema ovom se može zaključiti da je Real najvjerojatnija buduća destinacija francuskog čarobnjaka kojem mnogi predviđaju da će uskoro postati najbolji igrač svijeta.

Znak da je veliki transfer na vidiku

Real ne krije da želi Mbappea, Zinedine Zidane to je već nekoliko puta otvoreno rekao, a ni Mbappe ne krije da je Real njegova dječačka ljubav. Zbog svega toga navijači Reala ga već sada obožavaju. Dakle, postoje svi uvjeti da im se putovi ukrste. Za razliku od Mbappea, Neymar je opet dobio porciju zvižduka. Pokazatelj da bi navijači Reala teško prihvatili Brazilca.

gol expired Samo Messi i on: Potopio Zvezdu pa poslao dječački iskrenu poruku divider

Real očekuje serija teških utakmica, pa je Zidane odlučio promiješati momčad. Francuz je na klupi ostavio Modrića, Mendyja, Balea i Rodryga. U vatru je ubacio Isca i dao mu ulogu glavnog režisera. Nije to loše funkcioniralo, Real je igrao vrlo dobro, no na vratima PSG-a bio je raspoloženi Navas.

Hazard će biti spreman za El Clasico

On je bio glavni razlog što je PSG dobio samo dva gola. Možda bi sve bilo drukčije da se Eden Hazard nije ozlijedio. Nije izgledalo dobro, Belgijac je dobio jak udarac u gležanj. Pao je na travnjak s bolnom grimasom, izašao je s terena uz pomoć liječnika.

gol expired Guardiola poručio da nema "popusta" za Dinamo: "U Zagreb dolazimo s najboljim igračima" divider

Svi su u Madridu s nestrpljenjem čekali liječničko izvješće. Stigle su relativno dobre vijesti, Hazard će izbivati s travnjaka desetak dana. To znači da će biti spreman za El Clasico koji se igra 18. prosinca u Barceloni. Kraljevi mogu odahnuti.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider