Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čovjek piše povijest

Samo Messi i on: Potopio Zvezdu pa poslao dječački iskrenu poruku

Srpski prvaci nisu imali šanse protiv Bayerna, koji je letio na krilima fenomenalnog Poljaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

27 golova do 27. studenog - impresivni je golgeterski učinak koji potpisuje Robert Lewandowski.

Fantastični napadač Bayerna sa sinoćnja četiri zgoditka Crvenoj zvezdi došao je do brojke od 27 pogodaka ove sezone u svim natjecanjima za klub, i to u samo 20 nastupa.

Od te brojke 16 ih je postigao u Bundesligi, 10 u Ligi prvaka i jedan u Kupu. Naravno, i u Bundesligi i u Ligi prvaka trenutačno je uvjerljivo najbolji strijelac.

Dodamo li još četiri gola koja je Lewandowski u protekla dva mjeseca zabio za reprezentaciju Poljske, dolazimo do nevjerojatnog 31 pogotka u svim natjecanjima ove sezone, u periodu nešto dužem od tri mjeseca.

Statistika je to kakvu nema nitko, ni u puno slabijim klubovima i ligama no što su Bayern i Bundesliga (i Liga prvaka).

Nakon što je praktički sam pobijedio Crvenu zvezdu u Beogradu, Lewandowski se oglasio na Twitteru.

"Moram vam priznati... Ja sam ovisan o postizanju golova", napisao je popularni Lew.

Drugi mu je ovo put da se u najjačem klupskom natjecanju svijeta uspio na jednoj utakmici četiri puta upisati u strijelce. Prije Zvezde, uspjelo mu je to i protiv Real Madrida, kada je kao igrač Borussije Dortmund sprašio sva četiri gola u pobjedi od 4:1 u prvoj utakmici polufinala 2013. godine.

Uz Lewandowskog, samo je Lionel Messi uspio na utakmicama Lige prvaka dvaput postići po četiri pogotka (protiv Arsenala i Bayer Leverkusena).

Što se tiče vječne ljestvice Lige prvaka, tu je Lewandowski i dalje na petom mjestu. Cristiano Ronaldo sa 127 i Lionel Messi sa 113 golova nedostižni su mu, ali još mu malo nedostaje do trećeg mjesta, koje trenutno drži legendarni Raul sa 71 pogotkom. Lewandowski je na 63, a jedan više ima Karim Benzema, koji je ovog utorka dvaput zabio za Real protiv PSG-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider