Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ugledat će se na atalantu

Novi plan za Milan: Otkaz Bobanu i Maldiniju, provjereni stručnjak dolazi na dosad neviđenu funkciju?

Američki vlasnici Milana došli su na ideju kako vratiti klub u vrhu talijanskog nogometa.

Zvonimir Boban (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nova sezona, nova razočaranja za Milan. Slavni klub trenutačno je tek 13. u Italiji, a nad projektom koji vode Zvonimir Boban i Paolo Maldini nadvila se sjena sumnje.

Dojam je da se legende kluba nisu najbolje snašle u ulogama šefova nogometnih operacija, pa se već piše o njihovu odlasku i dolasku novih imena.

Kako piše talijanski Calciomercato, američki vlasnici Milana u klubu bi voljeli vidjeti Ralfa Rangnicka. Radi se o cijenjenom njemačkom treneru i općenito nogometnom stručnjaku, koji je nakon vođenja RB Leipziga, gdje je bio i sportski direktor, postao šef sportskog odijela cijelog Red Bulla, koji okuplja ukupno pet nogometnih klubova.

gol expired Hrvatski trener u Bundesligi dobio otkaz: Zamijenila ga njemačka legenda divider

Rangnick je na glasu kao čovjek koji zna uspostaviti dugoročnu strategiju klupskog razvoja, pa izgleda kao sjajan odabir za Milan. U Milanu bi ga voljeli vidjeti na dosad neviđenoj funckiji u talijanskom nogometu - Rangnick bi bio trener, sportski direktor i šef skautske službe.

Direktor Milana Ivan Gazidis bi, prema pisanju Corriere dello Sporta, volio uspostaviti strategiju sličnu Atalantinoj. Dinamov protivnik u Ligi prvaka poznat je po sjajnoj školi i skautskoj službi, a slične reference sa sobom bio donio i Rangnick, koji je u Leipzigu okupio sjajnu mladu momčad.

gol expired Zvezda doživjela povijesnu sramotu: Igrači plakali, a neki se kod najvećih poraza čak sjetili i Dinama divider

Boban i Maldini odlučili su se za sličnu strategiju – potrošili se više od 100 milijuna eura na okupljanje mladih igrača, ali njihov plan, barem zasad, nije počeo davati rezultate.

Međutim, Talijani pišu da je dovođenje Rangnicka još uvijek samo na razini ideje, a eventualno preuzimanje moglo bi se dogoditi na ljeto. Boban i Maldini tako će dobiti još nešto vremena da uvjere šefove da mogu vratiti Milan u vrh talijanskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider