Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neviđena katastrofa

Zvezda doživjela povijesnu sramotu: Igrači plakali, a neki se kod najvećih poraza čak sjetili i Dinama

Crvena zvezda doživjela je najgori poraz na svom stadionu, a krivac je Bayern.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Beogradska Crvena zvezda doživjela je na stadionu Rajko Mitić najteži poraz u povijesti. Stadion poznatiji kao Marakana izgrađen je 1963. godine, a beogradski klub od tada nije doživio ovakvu sramotu kakvu im je priuštio minhenski Bayern u Ligi prvaka.

Čak 6:0 su slavili Nijemci uz četiri gola nevjerojatnog Roberta Lewandowskog koji je postao prvi nogometaš uz Lea Messija koji je u dva navrata postizao po četiri pogotka na jednoj utakmici Lige prvaka. Nakon utakmice poljski je napadač lupao selfije ispred tribine.

Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Glasnogovornica Crvene zvezde opet ukrala predstavu: Riječi igrača i trenera u drugom planu divider

Ovaj poraz Zvezde u srpskim se medijima dovodi u vezu s jednim od najgorih trenutaka srpskog nogometa u njihovoj povijesti. Tu se još ubrajaju 5:0 poraz Partizana od nekadašnje Croatije (Dinama) 1997. godine te onaj 6:0 poraz Srbije i Crne Gore od Argentine na SP-u 2006. godine, kao i 6:1 poraz SR Jugoslavije na Euru 2000. godine od Nizozemske.

Nakon utakmice u kojoj je Bayern imao čak 16 udaraca u gol, neki su igrači Zvezde bili neutješni. Znali su kakav je ovo šamar bio na najvećoj mogućoj sceni. 20-godišnji Njegoš Petrović čak je i zaplakao.

Zanimljivo, Crvena zvezda ima veliku šansu da izbori treće mjesto koje vodi u Europsku ligu. U posljednjem kolu idu u goste Olympiacosu, koji ima tek jedan osvojeni bod, dok srpski prvak ima tri. Tako im je dovoljan remi da izbore proljeće u Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider