Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Tri prosca na vratima

Frka u Bayernu, Kovač u problemima: Najveća zvijezda traži odlazak, moguća trampa s PSG-om

Lewandowski želi raskid ugovora s Bayernom, žele ga tri velika europska kluba...

Momčad Bayerna (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čini se da je Robert Lewandowski na pragu odlaska iz Bayerna. To se može zaključiti prema izjavama njegova agenta i napisima njemačkih medija. Iako čelnici bavarskog diva kažu da ga ne namjeravaju prodati, Lewandowski se očito ne obazire previše na te poruke.

Njemački Bild tvrdi da 29-godišnji poljski napadač želi raskid ugovor koji mu traje do 2021., a koji je potpisao u prosincu 2016. Namjere Lewandowskog potvrdio je odnedavno novi igračev agent Pini Zahavi, moćni izraelski menadžer kojeg neki utjecajni europski mediji spominju kao čovjeka koji stoji iza mogućeg Neymarova prelaska iz PSG-a u Real Madrid, a o čemu se spekulira već tjednima i mjesecima.

Robert Lewandowski (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Robert osjeća da treba promjenu i novi izazov. Odgovorni u Bayernu to znaju", ističe Zahavi i dodaje:

"Ne motivira ga novac ili neki specifični klub jer mnogi bi ga velikani rado vidjeli u svojim redovima. On je top-napadač i kao takav je svima atraktivan."

Lewandowski želi napustiti Bayern

Zahavi se nada da će čelnici Bayerna uslišiti želje njegova štićenika: "Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge bili su veliki nogometaši, oni bi ga trebali razumjeti."

Pitanje je što će na sve reći novi trener Bavaraca, hrvatski stručnjak Niko Kovač, ali Zahavi kaže da želi pomoći Bayernu da pronađe odgovarajuću zamjenu za Lewandowskog. Bayernu ne treba novac, već igrač sličnih kvaliteta. Zahavi tvrdi da ima konkretne ponude triju velikih klubova, a jedan je od njih PSG.

Parižani si u ovom trenutku ne mogu priuštiti astronomski transfer a da ne puste neku od svojih zvijezda, zbog problema s kršenjem FIFA-ina financijskog fair-playa. Prošlog ljeta doveli su Neymara za rekordnih 222 milijuna eura, a ovog ljeta trebali bi finiširati podjednako golemi transfer Kyliana Mbappea, koji se trenutačno vodi kao da je na posudbi iz Monaca.

Lewandowski na koljenima (Foto: AFP) Lewandowski na koljenima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dakle, PSG u ovom trenutku nema prostora za još jedno golemo "keširanje", međutim francuski prvak može ponuditi Bayernu trampu, a to je ono što Bavarcima zapravo i odgovara. Edinson Cavani čini se najlogičnijim izborom.

Trampa s PSG-om za Cavanija

Trenutačna vrijednost urugvajskog napadača na tržištu nogu ipak je dosta manja od one koju ima Lewandowski. Transfermarkt procjenjuje Cavanija na 60, a Lewandowskog na 90 milijuna eura. To znači da bi se PSG trebao riješiti još jednog igrača. Stoga je lako moguće da Bayern da PSG-u Lewandowskog za Cavanija i još nekog, teško je reći koga.

Zahavi otkriva da su Chelsea i Manchester United preostala dva kluba koja su izrazila želju da dovedu Lewandowskog. Real Madrid dugo se spominjao kao glavni prosac, ali čini se da se situacija promijenila. Bayern je na potezu.

Robert Lewandowski (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako Lewandowski doista tako žarko želi otići, a neki će reći da to prilično jasno pokazuje svojim blijedima igrama u posljednje vrijeme, Bavarci će ga teško zadržati, koliko god principijelni i tvrdi bili. Poznata je stvar da se dugoročno ne isplati na silu držati nezadovoljnog, a još k tome vrški skupog igrača.

Logičnije je očekivati da će Bayern hiniti da ga ne namjerava pustiti, te će mu na taj način pokušati još malo dignuti cijenu, a u međuvremenu će pokušati naći najpovoljniju zamjenu. Gore spomenuti posao s PSG-om čini se posve realnom opcijom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider