Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Meta ''broj 1''

Unatoč problemima, Chelsea spreman dovesti najveće pojačanje u Abramovičevoj eri

Chelsea je navodno spreman odriješiti kesu i dovesti najveće pojačanje u Abramovičevoj eri.

Galerija Roman Abramovič (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) +2 Robert Lewandowski (Foto: AFP)

Chelsea je odredio kako je prva meta ovog ljeta napadač Bayerna Robert Lewandowski, prenosi britanski Telegraph.

Londonski klub nastavlja s ambicioznim planovima za ovo ljeto usprkos krizi koja prijeti njegovom vlasniku Romanu Abramoviču, a klub je odredio kako je prvi prioritet dovođenje napadača Bayerna za kojeg je spreman izdvojiti i 100 milijuna funti.

Vlasnik Chelseaja morao je napustiti Englesku jer mu je istekla boravišna viza, a engleske vlasti mu još nisu izdale novu. Zbog toga se Abramovič morao vratiti u Rusiju i nije mogao pratiti pobjedu svog kluba na Wembleyu 1-0 i osvajanje osmog trofeja u najstarijem nogometnom natjecanju na svijetu.

Abramovič je na čelu londonskog kluba od 2003. godine, a pod njegovim vodstvom klub je osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, pet naslova prvaka Engleske, pet FA kupova, tri Liga kupa.

Nedavno je Chelsea dobio sve dozvole potrebne za izgradnju novog stadiona na mjestu Stamford Bridgea vrijednog 700 milijuna eura. Prema pisanju engleskog tiska, 51-godišnji Abramovič je 13. najbogatiji čovjek u Britaniji ''težak'' 9,3 milijardi funti.

Također, postoji velika nesigurnost glede budućnosti Antonija Contea, a navodno se i menadžer i klub pripremaju na što bezbolniji rastanak, jer Chelsea nema namjeru platiti još oko 10 milijuna funti kompenzacija.

Robert Lewandowski (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider