Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mercato završen

Evo tko je najskuplji u Primeri ovog ljeta, a tko ima najveću odštetnu klauzulu

Klubovi Primere ovog su ljeto ukupno potrošili 887,92 milijuna eura u 208 ulaznih transfera...

Goncalo Guedes i Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sinoć je u Španjolskoj završen ljetni prijelazni rok. Klubovi Primere ukupno su potrošili 887,92 milijuna eura u 208 ulaznih transfera, 291,82 milijuna eura više nego prošlog ljeta (596,1 milijuna eura).

Što se tiče izlaznih transfera, španjolski klubovi zaradili su 801,6 milijun eura, što je osjetan porast u odnos na prošlu godinu kada je uprihođeno 675,6 milijuna. Primera je ovo ljeta u transfernom deficitu 86,32 milijuna, dok je prošle godine bila u plusu 79,5 milijuna eura.

U pojačanja najviše je uložio madridski Real, 146,25 milijuna. Za usporedbu, Barcelona je prošle godine potrošila 229,5 milijuna eura. Barcelona je ovog ljeta potrošila 125,9, a Valencia tek nešto manje, 125 milijuna eura. Leganes je doveo najviše novih igrača, njih dvadeset, dok je povratnik u elitni rang Valladolid brojčano potrošio najmanje, samo dva milijuna eura.

Real Madrid uprihodio je najviše na izlaznim transferima, 133,5 milijuna eura. Barcelona je odmah uz bok Realu sa 132,2 milijuna, prema podacima madridskih medija i Transfermarkta, ali katalonski mediji imaju nešto drugačiju računicu, za oko pet i pol milijuna veći prihod. Kako god, Barcelona je prvi put nakon 13 godina u transfernom plusu.

Valladolid, Alaves i Huesca nisu zaradili ni eura ovog ljeta. Najveća izlazni transfer ostvario je Real Madrid prodajom Cristiana Ronalda Juventusu za 117 milijuna eura, a najveći ulazni transfer bio je onaj Thomasa Lemara iz Monaca u Atletico Madrid za 70 milijuna eura.

Posljednjeg dana prijelaznog roka ostvaren je 21 transfer, najviše ovog ljeta u jednom dana, što je i logično. 12 ulaznih i devet izlaznih. Posljednjeg dana najviše je pazario Rayo Vallecano, koji je doveo Galveza, Bebea, Alegrija i Dimitrievskog, a otišao je Montiel. Najvišu odštetnu klauzulu potpisao je Goncalo Guedes, kojeg je Valencia otkupila od PSG-a za 40 milijuna eura, a radi se o 300 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider