Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio Šibenik

Leko o Livajinoj ozljedi, braći Vušković i šokantnoj suspenziji: "Puno razgovaramo s Lukom, nije mu lako"

Utakmica SuperSport HNL-a Šibenik - Hajduk igra se u subotu od 19:10.

Ivan Leko i Luka Vušković (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Ivan Leko najavio je gostovanje Hajduka kod Šibenika u sklopu 27. kola HNL-a na Šubićevcu.

"Čeka nas tvrda, neizvjesna utakmica. Uzeli su četiri boda protiv Osijeka i Dinama i sigurno će biti samopouzdanja i vjere da nas mogu pobijediti. To nam je po tradiciji jedno od težih gostovanja", započeo je Leko pa se dotaknuo zdravstvene situacije u klubu.

Livaja upitan za gostovanje kod Šibenika

Naravno, sve zanima što je Marko Livajom, koji se pak ozlijedio na utakmici Hrvatske i Walesa u kvalifikacijama za Euro 2024. Dobio je neugodan udarac, zbog čega je morao izaći iz igre, a nije sigurno hoće li zaigrati protiv Šibenika:

"Kad je Livaja izašao s utakmice reprezentacije, onda možete zamisliti kakva je to bol bila. Do danas nije mogao trenirati, a svi znamo koliko nam je bitan. Ako ne bude igrao, onda će igrati Nikola Kalinić, koji jako dobro trenira", rekao je pa nastavio:

Ante Čačić I Čačiću je jasno da gubi Livakovića: "Pa ta klauzula za njega je preniska" divider

"Livaja je naš najbolji igrač. Poznavajući Marka, ne bih puno stavio na to da neće igrati, to je motiv o kojem ne treba puno govoriti."

No velike muke zadaje i ozljeda Emira Sahitija, koji nikako da se vrati na teren.

"To je igrač koji bi trebao biti ključan, ali ga nema. On želi, ali trpi bol", kazao je Leko pa dodao da sigurno neće biti Prpića, Kalika, Grgića i, naravno, Eleza i Lovre Kalinića, koji će izostati do kraja sezone.

Vuškoviću nije lako zbog brata

Nažalost, nezaobilazna je tema i Mario Vušković, koji je odlukom Sportskog suda dobio dvogodišnju suspenziju zbog pozitivnog dopinškog testa. Novinari su pitali kako sve to utječe na supertalentiranog Luku Vuškovića, koji se jučer oglasio na Instagramu tim povodom:

"Pričamo puno s njim. Svima nam je teško zbog Marija, koji je primjer hajdukovca. Nadamo se da će mu smanjiti kaznu na CAS-u. Luki nije lako, oni su jako vezani, ali možda će mu to biti dodatna motivacija."

Mario Vušković Što stoji iza presude Vuškoviću? Kazna nije po propisima, sugerira da je nevin, a on je žrtva igre u kojoj je na kocki ugled moćne organizacije divider

Za kraj se Leko osvrnuo na nepozivanje većeg broja hajdukovaca u mladu reprezentacije pod vodstvom Igora Bišćana i Josipa Šimunića:

"Što da kažem za njih? To su tipovi koji su neovisni, njima se nitko neće javiti i reći da zove nekoga. Poznajem ih dobro i siguran sam da nema utjecaja na njih", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider