Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bliži se transfer

I Čačiću je jasno da gubi Livakovića: "Pa ta klauzula za njega je preniska"

Dominik Livaković je na izlaznim vratima Dinama, svjestan je toga i Ante Čačić.

Ante Čačić (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Sve se više spominje odlazak Dominika Livakovića iz Dinama. Livaković je došao na Maksimir još 2016. godine, a u međuvremenu je stekao status najboljeg golmana HNL-a i postao prvi vratar Vatrenih.

Livaković je pravi procvat doživio na Svjetskom prvenstvu u Katru, izluđivao je najbolje napadače današnjice, a takva forma donijela mu je interes brojnih europskih klubova.

Navodno su za Livakovića opasno zagrizli Turci i to Galatasaray koji traži zamjenu za Musleru. Osim Galatasaraya tu se spominje i Villarreal, no navodno su Turci zaluđeni golmanom Dinama i žele ga ovog ljeta.

''Livakoviću sam rekao...''

Da do transfera i dođe, netko bi morao uplatiti Dinamu deset milijuna eura. Tolika je naime odštetna klauzula, a da se nešto ozbiljno kuha na Maksimiru, dao je naslutiti i Ante Čačić.

Dinamov trener je najavio Goricu u Prvoj HNL, a dobio je pitanje o svom golmanu.

''Neće biti lako zamijeniti Ademija, ali Livaković je zaslužio da bude kapetan i nasljednik Ademija, tu nećemo biti u hendikepu. Rekao sam jednom za Livakovića da je najbolji vratar kojeg sam vidio. Sjajno je branio u Turskoj, ali tako brani stalno. Mislim da je klauzula za njegovu prodaju preniska'', rekao je Čačić pa nastavio:

''Hrvatska neće imati problema u ovoj skupini. Nakon utakmice u Splitu nisam bio razočaran, mogla je biti zatvorena i ranije po prilikama koje smo imali, a onda se sve okrenulo. Gard i igra i u Splitu i Turskoj nam garantira da Hrvatska nije u problemu.

Otvaranje utakmice u Turskoj je moglo biti neugodno po nas, ali imali smo na golu vratara najboljeg na ovim prostorima, a pratim sve od 1958. godine i Gordana Irovića. A Livaković će biti još bolji nego sada.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider