Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BARCA ISPRED ATLETICA

Barcelona se vraća na stare staze? Katalonci s četiri gola do trećeg mjesta

Barcelona se sa 51 bodom izjednačila s Atletico Madridom i preskočila ga zahvaljujući boljoj gol-razlici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone na svom su Camp Nou svladali Osasunu sa 4:0 (3:0) i skočili na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Za četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu Xavijeve momčadi prva dva pogotka postigao je Ferran Torres, prvog iz kaznenog udarca u 14. minuti, a drugog u 21. minuti na asistenciju Ousmanea Dembelea. Isti je igrač u 27. minuti bio asistent kod pogotka Pierre-Emericka Aubameyanga. Konačnih 4:0 postavio je Rici Puig u 75. minuti, tek dvije minute nakon što je zamijenio Pedrija.

U gostujućoj momčadi Ante Budimir nije bio u početnoj postavi, a priliku je dobio od 68. minute. No, njegova momčad je u ovoj utakmici bila ograničena na samo četiri udarca i uglavnom bila prisiljena braniti se.

gol expired Kakav peh za Ivana Jurića: Njegov Torino u sudačkoj nadoknadi ostao bez pobjede protiv Intera divider

Barcelona se sa 51 bodom izjednačila s Atletico Madridom i preskočila ga zahvaljujući boljoj gol-razlici. Uz to, Katalonci imaju i utakmicu manje. Ispred njih su sada samo Real Madrid sa 63 i Sevilla sa 56 bodova.

Real Sociedad je pred svojim navijačima pobijedio predzadnji Alaves sa 1-0 i došao do vrijedne pobjede u borbi za mjesto u Ligi prvaka. Zubimendi je u 70. minuti pogodio i donio pobjedu svojoj momčadi kojom je Real Sociedad došao do 47 bodova i šestog mjesta. Alaves je izgubio 16. puta ove sezone i ostao na predzadnjem mjestu sa 22 boda.

gol expired VIDEO Krasan gol hrvatskog nogometaša: U 97. minuti petom zabio za bod u derbiju divider

Betis je s minimalnih 1:0 na svom stadionu svladao Athletic Bilbao. Pobjednički pogodak postigao je Borja Iglesias u 20. minuti. Od 80. minute domaća momčad je igrala s igračem manje nakon isključenja Nabila Fekira. No, gosti nisu uspjeli brojčanu prednost pretvoriti u izjednačujući pogodak.

U prvoj nedjeljnoj utakmici Rayo Vallecano i Sevilla su u Madridu odigrali 1:1 (0-0). Sevilla je u prvom poluvremenu bila u potpuno podređenom položaju, što su domaći iskoristili odmah na početku drugog dijela kad je Bebe postigao vodeći pogodak za Rayo Vallecano. Sevilla je izjednačila u 63. minuti, a strijelac je bio danski reprezentativac Thomas Delaney.

gol expired Nenad Bjelica zagrmio: "Nisam presretan suđenjem, Osijek je preslab da utječemo na to" divider

Gosti su bili bliži pobjedi, ali je domaći vratar Stole Dimitrievski u sučevom dodatku obranio udarce Martiala i Delaneyja, a sudac Munuera je u 80. minuti uz pomoć pregledavanja snimke promijenio svoju odluku o već dosuđenom kaznenom udarcu za Andalužane.

Ivan Rakitić je nakon propuštene utakmice u Europskoj ligi zbog želučanih tegoba, ponovno bio u početnom sastavu Seville i odigrao čitavu utakmicu.

Tablica LaLige:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider