Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Salah ne ide na SP

Velika drama u afričkim kvalifikacijama: Kamerun šokirao Alžir u zadnjim sekundama

Završene su afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nogometaša Senegala i Gane, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar krajem ove godine još su iz Afrike izborili Maroko, Tunis i Kamerun.

Najuvjerljivije su do Svjetskog prvenstva došli nogometaši Maroka, reprezentacija koju trenira Vahid Halihodžić. Nakon 1-1 u prvoj utakmici, u gostima, u uzvratu na domaćem terenu u Casablanci Maroko je svladao DR Kongo 4-1.

Na poluvremenu je bilo 2-0 za Maroko golovima Ounahija i Tissoudalija. U nastavku je novim pogotkom Ounahi povećao na 3-0, a potom Hakimi u 69. minuti zabio i za velikih 4-0. Malango je u 77. minuti dao počasni gol za DR Kongo.

gol expired Svijet čeka ždrijeb: Ovo su moguće jakosne skupine SP-a, Hrvatska može proći jako dobro divider

Tunis je kao domaćin u Radesu odigrao 0-0 s Malijem, ali i to je bilo dovoljno za prolaz s obzirom da su Tunižani u prvom susretu slavili 1-0.

Šokantna je bila uzvratna utakmica Alžira i Kameruna. Alžirci su u prvom susretu, kao gosti, slavili s 1-0, no Kamerunci su uzvratili te su 90-minutno nadmetanje ovog utorka dobili s 1-0 (pogodak Choupa-Motinga u 22. minuti).

U produžecima nije bilo golova sve do 118. minute kada je nastao delirij na stadionu uslijed gola Toube. Sekunde su Alžir dijelile od odlaska na SP, ali je šok uslijedio u 124. minuti kada je Toko-Ekambi zabio za 2-1 pobjedu gostiju i plasman Kameruna na Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo kako su ranije u utorak nogometaši Senegala i Gane ostvarili plasman na SP. Senegal je na domaćem terenu svladao Egipat nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (3-1). Nakon prve utakmice i 1-0 Egipta istim je rezultatom slavio Senegal na domaćem terenu u Diamniadiju.

gol expired Cristiano Ronaldo ide na Svjetsko prvenstvo: Makedonci i Šveđani tuguju divider

Gol je postignut već u četvrtoj minuti i to autogol Hamdi Fathija. Ostalih 116 minuta mreže su mirovale, a Egipćani se nisu ni malo proslavili ni kod izvođenja jedanaesteraca. Trojica nisu bila precizna, između i ostalih i Salah, dok je Sadio Mane zabio za konačno slavlje Senegala.

Nedavno su ove dvije reprezentacije igrale u finalu afričkog Kupa nacija. I tada su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci te je i tada Senegal bio bolji.

Nogometaši Gane slavili su prolaz na SP na gostujućem terenu u Abuji gdje su odigrali 1-1 protiv Nigerije. Prva utakmica završila je bez golova, ali kako Međunarodna nogometna organizacija nije još poništila pravilo gola u gostima Gana je na osnovu toga ostvarila veliki cilj.

gol expired Kad senatori moraju spašavati i protiv slabašnih Bugara, sve je jasno: Kramarić najveći dobitnik, Vlašić najviše brine Dalića divider

Već u 10. minuti Gana je povela golom Parteyja, ali još veće zasluge za taj pogodak ima domaći vratar Uzoho koji je početnički pogriješio. Do kraja utakmica Nigerija je uspjela tek izjednačiti, gol je dao Troost-Ekong iz jedanaesterca u 22. minuti, ali ne i zabiti drugi pogodak koji bi je odveo u Katar.

Završna runda afričkih kvalifikacija za SP (uzvratne utakmice):

Maroko - DR Kongo 3-0 (Ounahi 21, 54, Tissoudali 45+7, Hakimi 69 / Malango 77); prva utakmica 1-1

Tunis - Mali 0-0; 1-0

Alžir - Kamerun 0-1, 1-2 (Touba 118 / Choupo-Moting 22, Toko-Ekambi 120+4); 1-0

Senegal - Egipat 1-0, 1-0, jedanaesterci 3-1 (Hamdi Fathi 4-ag); 0-1

Nigerija - Gana 1-1 (Troost-Ekong 22-11m / Partey 10); 0-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider