Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POLJSKA SLAVI

Cristiano Ronaldo ide na Svjetsko prvenstvo: Makedonci i Šveđani tuguju

Poznate su još dvije europske reprezentacije koje su izborile vizu za Katar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Portugala izborila je plasman na Svjetskom prvenstvu koje ćse se od 21. studenoga do 18. prosinca održati u Kataru, u finalu dodatnih kvalifikacija Portugal je u Portu svladao Sjevernu Makedoniju sa 2:0 (1:0).

Strijelac oba gola bio je Bruno Fernandes u 32. i 65. minuti.

Igrači Sjeverne Makedonije u ovim su kvalifikacijama kao gosti svladali velikane poput Njemačke i Italije, no treću senzaciju ipak nisu uspjeli napraviti.

gol expired Mladi Vatreni neočekivano izgubili od Finske, pet golova na utakmici, ali veseli rezultat iz Austrije divider

Portugal je do vodstva stigao nakon neshatljive pogreške gostujućeg kapetana Stefana Ristovskog koji je u 32. minuti s desnoga boka vraćao loptu u sredinu terena gdje je do nje stigao Bruno Fernandes koji je zatim odigrao dvostruko proigravanje s Cristianom Ronaldom te svladao Dimitrijevskog iako je odlični makedonski vratar dodirnuo loptu.

gol expired Eriksen zabio sjajan gol u razbijanju Srbije na terenu na kojem je umalo preminuo divider

Konačni rezultat Bruno Fernandes je postavio u 65. minuti okrunivši brzi protunapad svije reprezentacije. Pepe je na 20-ak metara od svog gola oteo loptu Bardhiju, proigrao Moutinha, a ovaj je na lijevom krilu vidio Jotu. Uslijedio je savršen ubačaj u kazneni prostor gdje se Bruno odlično snašao i odveo Portugal na nedohvatljivu prednost.

Portugalu će to biti osmi nastup na svjetskim prvenstvima, dok će Sjeverna Makedonija i dalje morati čekati na svoj debi.

gol expired Kad senatori moraju spašavati i protiv slabašnih Bugara, sve je jasno: Kramarić najveći dobitnik, Vlašić najviše brine Dalića divider

U Katar ide i Lewandowski

U drugoj utakmici večeri Poljska je s 2:0 pobijedila Švedsku i osigurala plasman u Katar.

Golove za Poljsku zabili su Lewandowski i Zielinski.

Portugal i Poljska protivnike na SP-u saznati će na ždrijebu u petak od 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider