Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
održana skupština

Kustić službeno drugi čovjek HNS-a, uvodi se nova funkcija za Vrbanovića?

U Zagrebu je održana redovna izvještajna skupština Hrvatskog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je najavljeno kako se na redovnoj Skupštini HNS-a neće događati ništa bitno, Savez je ipak doživio neke promjene. Dosadašnji direktor infrastrukture i natjecanja Marijan Kustić i službeno je postao drugi čovjek HNS-a.

Kustić je naslijedio Damira Vrbanovića na mjestu izvršnog direktora, čime je i na papiru postao najvažniji čovjek HNS-a nakon predsjednika Davora Šukera. Time su njegove ovlasti znatno povećane, iako je neslužbeno Kustić čovjek kojeg se najviše pita u Hrvatskom nogometnom savezu.

"Zahvaljujem se predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru na povjerenju koje su mi dali. Maksimalno ću se truditi kvalitetno obavljati svoj posao", poručio je novi izvršni direktor.

Vrbanoviću prijeti zabrana rada u nogometu

No zanimljivo, iako je Damiru Vrbanoviću istekao mandat, on unatoč dvije nepravomoćne optužnice ostaje u HNS-u čiji Izvršni odbor mora potvrditi novu funkciju u savezu koju će dobiti Vrbanović, a to je mjesto direktora HNS-a.

Pitanje je koliko će se dugo tamo zadržati Vrbanović. On ima trenutno dvije nepravomoćne presude, a ako se jedna od njih potvrdi, neće smjeti obavljati niti jednu funkciju u sportu.

Na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno je osuđen u slučaju izvlačenja novca iz Dinama. Podsjetimo, Zdravko Mamić proglašen je krivim po svim točkama optužnice, dobio je šest godina i šest mjeseci zatvora, Zoran Mamić četiri godine i 11 mjeseci zatvora, Milan Pernar četiri godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović proglašen je krivim po trećoj točki optužnice, za podjelu odštete u transferu Dejana Lovrena, i dobio je tri godine zatvorske kazne.

No Vrbanovićevu djelovanju u sportu prije bi mogla presuditi najprije prekršajna kazna. On je nepravomoćno osuđen na splitskom Prekršajnom sudu na novčanu kaznu od pet tisuća kuna kao odgovorna osoba te HNS kao pravna osoba i organizator sportskog natjecanja s 50 tisuća kuna zbog svastike koja je "osvanula" na travnjaku Poljuda prije početka odigravanja utakmice između Hrvatske i Italije u lipnju 2015. godine.

Presuda je donesena zato što HNS i Vrbanović nisu pretražili sportski objekt i uočili kukasti križ na travnjaku, a sramotni kukasti križ primijećen je tek tijekom prvog poluvremena.

Prema Zakonu o sportu, osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćno kažnjena za prekršaj u sportu ne smije obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge ili trgovačkog društva niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider