Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će u borbu za ostanak?

Kreće nova sezona Hrvatski Telekom Prve lige: Može li itko stati na kraj Dinamu?

Tko može ugroziti obranu naslova Dinama, a od koga se očekuje grčevita borba za ostanak?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon gotovo dva mjeseca čekanja vraća se Hrvatski Telekom Prva liga. Utakmicom Osijeka i Slaven Belupa danas počinje nova sezona HNL-a, a odmah nakon toga igraju Dinamo i Lokomotiva.

Nakon što se prošle sezone prošetao HNL-om, zaključivši prvenstvo s čak 25 bodova više od drugoplasirane Rijeke, Dinamo u obranu naslova kreće na Maksimiru protiv donedavno tradicionalno ''neugodnog'' protivnika.

"Lokomotiva je u posljednjim sezonama pokazala da je odlična momčad. Protiv njih smo prošle sezone imali jako puno problema, a jedino u zadnjoj utakmici uvjerljivo pobjedili. Vrlo ozbiljna momčad koja je u dobroj formi", kazao je trener Nenad Bjelica.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Modri su se ovog ljeta pojačali na obje bekovske pozicije. Desnu je osnažio povratnik Ivo Pinto, a lijevu Toulouseov François Moubandje. No teško da bi ijedno pojačanje bilo veće od ostanka prve zvijezde i najboljeg igrača lige prošle sezone – Danija Olma.

"Teško pitanje za mene. On se priključuje u petak momčadi i počinje trenirati. Pripremat ćemo ga kao da ostaje u Dinamu."

Dinamov najveći rival Hajduk sezonu je otvorio prvi, i to europskim debaklom. Dok se još čeka službena potvrda odlaska Bradarića u Lille, Hajduk je njegovu poziciju popunio s Dolčekom i Čolinom, otkupio ugovor vratara Posavca te stopersku liniju pojačao Milanovim Simićem. U rubrici ofenzivna pojačanja još je uvijek propuh.

Slavlje igrača Hajduka (Foto: Robert Matić / hajduk.hr) Hajduk pobjedom otvorio novu sezonu: Slavlje na Malti za korak do drugog pretkola divider

Riječani prvenstvo otvaraju na Rujevici protiv novopečenog prvoligaša Varaždina. Mogu li momci Igora Bišćana ove sezone biti ozbiljan konkurent Dinamu?

"Mislim da je prerano govoriti o tome. Mi ćemo težiti tome da budemo najbolji mogući i tako ćemo raditi, a što će biti – vrijeme će pokazati", rekao je trener Rijeke Igor Bišćan.

gol expired Osijek ide u Bugarsku kod CSKA: Težak suparnik već na startu kvalifikacija divider

I posljednji član TOP 4 društva iz prošle sezone Osijek prvenstvo otvara kod kuće. Pojačani trojcem Jugović, Majstorović, Mance na Gradskom Vrtu pokušat će svladati Slaven Belupo.

"Hoćemo mi već sutra biti u najboljem izdanju ili će za to trebati neko određeno vrijeme, ja još uvijek ne znam i nadam se da nećemo puno čekati na neka jako dobra ili odlična izdanja", rekao je Dino Skender, trener Osijeka.

Posebno zanimljivo bit će vidjeti izdanja koja će pružati hit-momčad prošle sezone – Gorica. Istru i Inter, zajedno s povratnikom Varaždinom, vjerojatno čeka borba za ostanak. Tko će iznenaditi, a tko podbaciti, pitanja su na koja već od sutra počinjemo tražiti odgovore.

Dinamovo dijete novi igrač Hajduka: Otkrio zašto je izabrao doći u Split David Čolina (Foto: Robert Matić / Hajduk.hr) David Čolina (Screenshot www.asmonaco.com)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider