Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapitalac na maksimiru

Dinamo predstavio novo pojačanje, Bjelica oduševljen: ''Ovo pokazuje veličinu kluba''

Dinamo je javnosti predstavio Françoisa Moubandju, novog lijevog beka momčadi Nenada Bjelice.

Galerija François Moubandje (Foto: AFP)

Na Maksimiru je Dinamo predstavio Švicarca kamerunskog podrijetla Françoisa Moubandju. Press-konferenciju novog pojačanja uživo prenosili smo na GOL.hr-u.

Moubandje je iskusni švicarski reprezentativac koji je posljednjih šest sezona proveo u francuskom prvoligašu Toulouseu. Ovaj 29-godišnjak ima više od 130 nastupa u elitnom rangu francuskog nogometa i trebao bi biti veliko pojačanje za momčad Nenada Bjelice.

No prvo se mora vratiti u formu jer zbog sukoba s bivšim klubom gotovo da nije igrao ove godine (samo tri nastupa). Za mjesto na lijevom beku borit će se s Marinom Leovcem, no Moubandje sigurno nije stigao grijati klupu. U tri godine trebao bi zaraditi oko dva milijuna eura, a to je prevelik novac za ''rezervu''.

To je potvrdio i Nenad Bjelica.

''Meni je veliko zadovoljstvo da je François konačno s nama, bio nam je prva želja u ovom traženju lijevog beka. Nakon dva mjeseca smo uspjeli, sretni smo i zadovoljni. Htio bih se zahvaliti Vladimiru Petkoviću, izborniku Švicarske koji nam je puno pomogao, on ga je uvjerio da je Dinamo pravi izbor.''

''Dobivamo jednog iskusnog igrača na poziciji lijevog beka, igrača koji ima iza sebe nekoliko sezona u francuskoj ligi. Doveli smo vrlo kvalitetnog igrača i velikog profesionalca'', rekao je u uvodu Nenad Bjelica, koji je osobno stigao na ovo predstavljanje.

François Moubandje (Foto: AFP) François Moubandje (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Dobar dan'', pozdravio je Moubandje na hrvatskom te se onda obratio novinarima na engleskom iako bi bilo možda bolje da je na predstavljanju bio francuski prevoditelj pa da malo jasnije čujemo što nam novo modro pojačanje želi reći.

''Stigao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. To je velik klub, tu je igrao i Modrić. Kao što je PSG-u važno pobjeđivati, tako je i Dinamu.''

Kaže kako je dugo razmišljao razmišljao treba li prihvatiti poziv hrvatskog kluba, ali vjeruje da nije pogriješio.

''Gavranović je moj prijatelj, puno mi je pričao o klubu i gradu. već sam se u par dana uvjerio kako je Zagreb odličan za život.''

Zbog toga što nije htio produžiti ugovor, Toulouse ga je kaznio klupom.

''Posljednju sam utakmicu igrao u travnju, ali trenirao sam s osobnim trenerom'', priznao je nogometaš porijeklom iz Kameruna.

Može li netko zaprijetiti Dinamu u borbi za naslov prvaka?

Ukupno glasova:

Bitniji za obranu nego za napad

''U defenzivi je stabilan, bile su nam važnije defenzivnije kvalitete nego ofenzivne'', otkrio je Bjelica, kojem se sviđa njegov karakter.

''Sve informacije kažu da je fantastičan igrač. Mogao bi biti spreman za dva tjedna i utakmicu protiv Slavena. Dolazak Moubandjea pokazuje veličinu Dinama jer nije lako dovesti igrača iz najjačih europskih liga. Nadam se da će mu biti lijepo u Zagrebu i da će se što brže prilagoditi.''


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider