Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedva čeka poljud

Dinamovo dijete novi igrač Hajduka: Otkrio zašto je izabrao doći u Split

Hajduk je iz Monaca doveo Davida Čolina, mladog reprezentativca Hrvatske.

Galerija David Čolina (Foto: Robert Matić / Hajduk.hr) David Čolina (Screenshot www.asmonaco.com)

Dok se čeka završetak posla s Lilleom i odlazak Domagoja Bradarića, Hajduk je u svoje redove doveo godinu dana mlađeg, 19-godišnjeg Davida Čolinu. Nogometaš iz Velike Gorice, odgojen u Dinamu, stiže iz Monaca koji ga je s Maksimira odveo prošlog ljeta nakon što se mladić i njegova obitelj nisu dogovorili s čelnicima zagrebačkog kluba oko novog ugovora.

Kako se pisalo, Hajduk će Monacu platiti oko 700 tisuća eura i 20 % budućeg transfera, a klub iz Monte Carla ima pravo izjednačiti najvišu ponudu koju će neki klub ponuditi za Čolinu u budućnosti.

''Sretan sam i zadovoljan jer su u Hajduku prepoznali moj potencijal, a ja se nadam da ću ga u potpunosti ispuniti i ostvariti očekivanja. Došao sam ovdje jer sam vidio mogućnost napretka i razvoj u radu s mladim igračima i to mi je bilo izuzetno bitno. Nadam se da ću zahvaljujući svom radu i angažmanu na treninzima dobiti priliku zaigrati i pokazati ljudima u Klubu i navijačima zašto sam doveden. Naravno, želja je što prije istrčati na travnjak i zaigrati pred punim tribinama Poljuda'', prva je reakcija mladog Čoline, inače U-19 reprezentativca.

Čolina će zaoštriti konkurenciju na lijevom beku gdje je već svoju poziciju zauzeo Ivan Dolček, koji je debitirao pogotkom na Malti.

''Dolaskom Davida i prethodno Ivana Dolčeka dugoročno smo riješili pitanje lijevog bočnog. Čolina je jedan od najtalentiranijih igrača na toj poziciji u Hrvatskoj, igrač je to kojeg trener jako dobro poznaje i svi smatramo da on može biti legitimni nasljednik Domagoja Bradarića. S njim imamo dugoročne planove, mlad je i trebat će mu malo vremena da se privikne, ali nemamo potrebe žuriti. Radi se o igraču koji je 2000. godište i u ovom trenutku možemo reći da smo u odnosu na druge klubove u Hrvatskoj najbolje pokriveni na toj poziciji. Zadovoljni smo što smo priveli kraju ovu operaciju koja je bila dugotrajna, nije bilo lako sve ispregovarati s Monacom, ali otpočetka smo željeli Dolčeka i njega te zaista možemo biti jako zadovoljni što smo ih doveli. Obojica su prepoznala Hajdukov projekt i sredinu u kojoj će se kvalitetno razvijati'', rekao je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider