Dok iščekuju epilog žalbe koju su uputili na odluku o izbacivanju iz svih UEFA-inih natjecanja, u Manchester Cityju ponašaju se kao da će žalba uroditi plodom i pojačavaju momčad kako bi bili što konkurentniji u ostvarivanju svog svetog cilja - osvajanja Lige prvaka.

Pep Guardiola je šeicima poručio kako želi stopera svjetske klase, a izbor je pao na Kalidou Koulibaly.

Izvrsni senegalski reprezentativac prošli tjedan je navršio 29 godina i pred njim je još nekoliko sezona na najvišoj razini.

Koulibaly ima ugovor u Napoliju do 30. lipnja 2023., ali predsjednik Aurelio De Laurentiis bi ga rado prodao i zakrpao s dobivenim novcem rupe u proračunu koje im je prouzročila pandemija koronavirusa.

Senegalca se proteklih mjeseci povezivalo i s Manchester Unitedom i Liverpoolom, u posljednje vrijeme i s Newcastleom (otkako je najavljen dolazak bogatih Saudijaca u taj klub), ali njegov izbor su City i Guardiola, piše El Mundo Deportivo.

Odšteta koju će Napolitanci dobiti bit će oko 80 milijuna eura što je manje od one cijene koju su postavili prije godinu-dvije, ali je i dalje respektabilan novac, naročito u današnjim okvirima.