Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Petogodišnji ugovor

Hoće li Real požaliti? Prekrižili sjajnog igrača, odlazi u Serie A

Talijanski stručnjak za transfere objavio je kako odlični Marokanac stiže na Apenine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ljeto 2018. godine Achraf Hakimi stigao je na posudbu iz Real Madrida u Borussiju Dortmund i od tada je strelovito napredovao.

Mladi Marokanac, koji će u studenom navršiti 22 godine, isprofilirao se kao odličan desni bek, koji jednako dobre partije pruža u formaciji s četvoricom u obrambenom redu, ali i kao tzv. wing-back, kada Borussia (a to je u posljednje vrijeme stalno) igra s trojicom stopera.

Za bočnog igrača statistika od 12 golova i 17 asistencija govori dovoljno sama za sebe, njegova je cijena zbog nastupa u dresu Borussije narasla na trenutnih 54 milijuna eura (prema Transfermarktu), ali u Realu ne računaju ozbiljno s njim, Zinedine Zidane ima neke druge planove pa je Kraljevski klub širom otvorio vrata Hakimijevom odlasku.

Odmah su se javili Bayern i Manchester City, ali je, kako tvrdi talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, pobjedu u toj utrci odnio Inter.

Nerazzurri će platiti Realu 40 milijuna eura odmah plus još pet milijuna eura kroz raznorazne bonuse, a očekuje se kako će se Hakimi savršeno uklopiti u stil koji gaji Antonio Conte i formaciju 3-5-2.

S Interom bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2025. za godišnju plaću od pet milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider