Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Buni se pola lige

Koronavirus izazvao kaos u drugoj španjolskoj ligi: Velikan ispao u treću ligu i najavljuje tužbe

Odigrano je posljednje kolo druge španjolske lige, no još uvijek se ne zna konačni ishod zbog odgode jedne utakmice…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kaos u drugoj španjolskoj ligi. Potres uzrokovan pozitivnim ishodom testova na koronavirus dvanaestorice članova ekspedicije Fuenlabrade daleko je od kraja. Situacija se maksimalno zakomplicirala.

Odluka koju su dogovorili La Liga, CSD i RFEF da odigraju posljednje kolo Segunde bez utakmice Deportiva i Fuenlabrade, koja je odgođena, izazvala je duboku nelagodu kod ostalih klubova, posebice onih koji se bore za ostanak i doigravanje za elitni rang.

Prema trenutačnoj ljestvici ispali su Numancia, Deportivo, Extramadura i Racing. Predsjednik nekoć velikog Deportiva Fernando Vidal ne prihvaća odluku glavešina lige i najavljuje borbu do posljednjeg daha.

Kaos u drugoj španjolskoj ligi

"To je vrlo ozbiljna pogreška. Tužit ćemo se do kraja. Dogodilo se vrlo ozbiljno kršenje načela jednakosti za sve klubove“, kazao je predsjednik Deportiva, koji smatra da je trebalo biti odgođeno cijelo kolo.

gol expired Ušao u metro bez maske i htio sjesti pored MMA borca: Kako ga je elegantno ''riješio'' divider

 „Budući da se ipak igralo, došlo je do potpunog nepoštivanja regula natjecanja“, ističe predsjednik Depora.

I trener Deportiva Fernando Vazquez ne može se načuditi odluci koju su donijele krovne organizacije španjolskog nogometa:

"To je upozorenje svijetu nogometa. Ne razumijem da se Elcheu dopusti da igra posljednje kolo nakon što je nekoliko dana prije igrao protiv Fuenlabrade. Sada su igrali Lugo i Albacete. Mislim da je to nepošteno", istaknuo je trener Deportiva, koji je prije dvadesetak godina žario i palio Španjolskom i Europom, bio je i prvak Španjolske, a sada će u treću ligu.

Deportivo bi ispao i da je pobijedio Fuenlabradu jer ima lošiji međusobni skor s Ponferradinom, koja je 18. s tri boda više. Depor se mogao spasiti samo na taj način da Alabcete nije pobijedio drugoplasirani Cadiz, a upravo se to dogodilo.

Deportivo najavljuje tužbe

No nekoć veliki klub iz Galicije očito ipak namjerava pokrenuti sudski proces. Vidjet ćemo hoće li se to i dogoditi.

I drugi se klubovi žale. Najglasniji su u Elcheu i Rayo Vallecanu, kojem je doigravanje za prvu ligu izmaklo za jedan bod.

Elche je pobjedom protiv Ovieda skočio na šestu poziciju koja vodi u doigravanje. Međutim, Fuenlabrada ima samo bod manje i ako odigra samo remi s Deporom u zaostaloj utakmici, preskočit će Elche.

gol expired Amerikanka nedavno napala Đokovića, a sad baš nju zbog iste stvari potjerali s turnira divider

U Elcheu smatraju da su zapravo oni najviše oštećeni jer je sada sve poznato i Fuenlabrada neće imati takav otpor Depora kakav bi imala da se igralo u isto vrijeme.

„To nije pošteno. Da smo mi odbili igrati protiv Ovieda, kaznili bi nas. Ugrožen je integritet natjecanja“, grme iz Elchea.

Njegov trener Pacheta otišao je još dalje. Upozorava da je njegova momčad najviše pogođena:

Tko će u doigravanje?

"Što da radimo, da nastavimo s treninzima ili da uzmemo dva slobodna dana? Eksplodirat ćemo od neizvjesnosti.“

Rayo Vallecano na istoj je liniji. I klub iz Madrida smatra da je oštećen što se nije igralo u isto vrijeme. Tvrde da su bili prisiljeni igrati pod prijetnjom gubitka bodova, dok Fuenlabrada nije, iako je, kako tvrde, mogla odigrati utakmicu s preostalim igračima.

gol expired Senzacija mladog Amerikanca koji inače ne trči na 100m: ''Možda promijenim disciplinu'' divider

U Numanciji, koja je ispala za jedan bod, također tvrde da će poduzeti sve odgovarajuće mjere za obranu svojih prava. Tvrde da su i prije svoje utakmice posljednjeg kola protiv Tenerifea poslali pismo čelnicima lige kako bi iskazali neslaganje s odlukom da se jedna utakmica odgodi, a sve preostale odigraju. I oni tvrde da se na taj način krši ravnopravnost i integritet natjecanja.

Huesca i Cadiz izravno su ušli u elitni rang. Doigravanje za Primeru slijedi za nekoliko dana. Zna se jedan par Girona – Almeria, a drugi je u zraku. Zna se da će igrati Zaragoza, a ostaje vidjeti hoće li joj suparnik biti Elche ili Fuenlabrada.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider