Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konačni rastanak

Sukobi na Old Traffordu: Barcelona već nazimu dovodi veliko pojačanje

Paul Pogba mogao bi napustiti Manchester United u zimskom prijelaznom roku...

Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najnoviji sukob Paula Pogbe i Josea Mourinha mogao bi značiti odlazak francuskog veznjaka iz Manchester Uniteda već u zimu, a kao najizglednija destinacija spominje se Barcelona, pišu engleski i španjolski mediji.

Manchester United sinoć je ispao iz Liga kupa nakon što je na jedanaesterce izgubio od drugoligaša Derby Countyja. Taj je poraz izazvao dodatne turbulencije u mančesterskom klubu. Mourinho je iznenađujuće izveo na travnjak gotovo najjaču momčad, ali Pogbu je ostavio na tribinama.

Pretpostavlja se da je razlog taj što ga je francuski veznjak neizravno kritizirao nakon remija s Wolverhamptonom u prošlom kolu Premierlige.

„Kad igramo kod kuće, moramo napadati, napadati i napadati“, kazao je Pogba aludirajući na odveć inertnu i zatvorenu igru Manchester Uniteda.

„Suparnici se uplaše kada vide da stalno napadamo. Tu smo napravili pogrešku“, kazao je Pogba ne želeći reći što je razlog da nisu igrali dovoljno ofenzivno.

„Ne mogu vam to reći, ja sam igrač, a ne trener“, nemušto je odgovorio Pogba, kao da već nije rekao sve što je trebalo reći.

Mourinho je reagirao tako što mu je oduzeo kapetansku vrpcu.
„Isti mu je čovjek dao i oduzeo kapetansku traku. Nema sukoba, samo trenerska odluka koju ne moram objašnjavati“, u svojem stilu je prokomentirao Mourinho.

Iako portugalski stručnjak nije želio priznati da između njih dvojice postoji sukob, sve je prilično jasno. Napetost traje već duže vrijeme, engleski mediji već mjesecima pišu o prepucavanju Mourinha i Pogbina menadžera Mine Raiole, koji navodno od ljeta priprema transfer.

Čini se da bi najnoviji sukob mogao ubrzati Pogbin odlazak, koji bi se mogao dogoditi već ove zime, a ne sljedećeg ljeta kako je Raiola navodno planirao. Barcelona je živo zainteresirana i financijski konsolidirana. Kako stoje stvari, nije nemoguće da u međuvremenu dođe i do raskida suradnje između Manchester Uniteda i Mourinha.

Na Old Traffordu vlada mučna atmosfera, mnogi su mišljenja kako je trenutačna situacija gotovo pa neizdrživa. Mourinho je u permanentnom sukobu skoro sa svima oko sebe, tenzije su na najvišoj razini, a rezultati nisu bajni. Koliko će još dugo trajati ta neprincipijelna veza, teško je reći, ali jasno je da ne može ići u beskonačnost. Nešto se mora promijeniti.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider