Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poziv legende

Klopp „popljuvao prljavog“ Ramosa i otkrio novost koja puno toga objašnjava

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp oštro je verbalno napao kapetana Real Madrida Sergija Ramosa...

Galerija Mohamed Salah i Jurgen Klopp (Foto: AFP) Momahed Salah (Foto: AFP) Loris Karius (Foto: AFP) +7 Sergio Ramos ruši Mohameda Salaha (Foto: AFP)

Jurgen Klopp još se nije pomirio s porazom u finalu Lige prvaka, barem se tako može zaključiti nakon intervjua koji je dao britanskom Telegraphu.

Real je pobijedio Liverpool u Kijevu 3:1. Utakmicu su obilježile kardinalne pogreške vratara Redsa Lorisa Kariusa, kojem je Klopp dao prednost ispred Simona Mignoleta, te za mnoge grubi, a za neke i prljavi startovi Realova kapetana Sergija Ramosa.

Evo tko će biti "novi" Realov Ronaldo i zašto "škripi" dolazak superzvijezde

Tu se prije svega misli na hrvački zahvat Ramosa na najboljem igraču Liverpoola Mohamedu Salahu, koji je u ranoj fazi utakmice morao izaći s terena zbog ozljede ramena, ali i na situaciju kada je Ramos u prolazu i ničim izazvan laktom udario u glavu Kariusa, koji je kasnije napravio velike pogreške i potom pretrpio brojne kritike, pa i ismijavanja na društvenim mrežama. Ostaje pitanje je li bilo nehotice, ali činjenica je da nije kažnjen kartonom.

Jürgen Klopp (Foto: AFP) Jürgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Ako te situacije pogledate s vremenskim odmakom i niste navijač Reala, ostaje dojam bezobzirnosti i brutalnosti“, kaže Klopp i dodaje:

Ako stavite na kup sve Ramosove ispade, a ja gledam nogometa od pete godine, vidjet ćete da je s njim uvijek neki problem. Mislim da je netko trebao bolje pogledati sporne situacije. VAR bi tu imao dosta posla“, kaže Klopp.

Sergio Ramos ruši Mohameda Salaha (Foto: AFP) Sergio Ramos ruši Mohameda Salaha (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Mislim da Salah nikada ne bi sam sebe ozlijedio u toj situaciji. Istina je i to da nije imao sreće, ali nisam siguran da ćemo u finalu opet vidjeti slične stvari: udaranje vratara u glavu, rušenje suparnika kao u borilačkim sportovima i na kraju prođeš bez isključenja i pobijediš.“

Njemački menadžer kaže da je Ramos puno toga napravio i izgovorio što mu se nije svidjelo.

„Kao čovjeku, ne sviđa mi se njegovo ponašanje. Sjetite se finala s Juventusom prije dvije godine. Cuadrado ga je jedva dotakao, a Ramos je od toga napravio predstavu. Cuadrado je isključen i kasnije nitko o tome nije govorio“, podsjeća Klopp s jasnom porukom da su na djelu dvostruka sudačka mjerila kada su u pitanju Ramos i općenito Real Madrid.

Momahed Salah (Foto: AFP) Momahed Salah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Po tom pitanju mnogi bi se jamačno složili s Kloppom, kako u Španjolskoj tako i širom Europe. Broj sudačkih previda u korist Reala tijekom posljednjih nekoliko godina teško je pobrojati, a kamoli da se vraćamo u dalju prošlost.

„Ne sviđa nam se to što se dogodilo, ali to više ne možemo promijeniti. Ne mogu razumjeti takve stvari, bez obzira što će neki reći da sam slabić ili loš gubitnik, ili da stalno nešto prigovaram. Nije istina, prihvaćam poraz. Ali, pitate me i ja vam kažem što mislim. Nije da se ujutro probudim i odmah pomislim na Ramosa.“

U svezi Ramosova udarca laktom u glavu Liverpoolova vratara, Klopp je otkrio jedan zanimljiv detalj.

Loris Karius (Foto: AFP) Loris Karius (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Nakon utakmice nazvao me Franz Beckenbauer i rekao mi: 'Vratar ti je zaradio potres mozga. Razgovarao sam s Bayernovim liječnikom Dr. Muller-Wohlfartom, rekao mi je da mu je to odmah bilo jasno'. Nakon utakmice Loris je imao jasne simptome, a prije utakmice bio je potpuno zdrav. I kako onda da ne pomislimo da to nije utjecalo na njegovu igru?“ pita se Klopp.

„Razgovarao sam s Lorisom, nakon što je otišao u Boston na pregled i tamo mu je rečeno da je taj udarac utjecao na njega. Ne tražimo izliku za poraz, ali kako da to zaobiđemo kao moguće objašnjenje? I to je dio našeg posla, da zaštitimo naše igrače u sljedećim utakmicama“, zaključio je Klopp.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider