Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ako nije kriv, zašto mora platiti?"

Klopp i Mourinho obrušili se na odluku da City nije kriv: "To je sramota i katastrofa. Bio je to loš dan za nogomet"

Ponajbolji treneri engleske Premierlige komentirali su odluku CAS-a da Manchester City nije kriv za kršenje financijskog fair playa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon što je Sportski arbitražni sud (CAS) poništio odluku UEFA-e da se Manchester City zbog kršenja financijskih pravila izbacuje dvije godine iz svih njezinih natjecanja reagirali su Jose Mourinho i Jurgen Klopp, treneri Tottenhama odnosno prvaka Liverpoola.

Oštriji na jeziku, sasvim očekivano, bio je Mourinho, koji nije imao razumijevanja za takvu odluku CAS-a.

"To je sramotna odluka. Jer ako Manchester City nije kriv, ali je ipak kažnjen s nekoliko milijuna eura, to je sramotna odluka. Ako nisi kriv, onda nisi ni kažnjen. S druge strane ako si kriv, onda moraš biti izbačen. U svakom slučaju odluka ja katastrofalna", rekao je Jose Mourinho.

gol expired Otkrivamo zašto su nogometaši Hapoela zaigrali i osvojili kup u kopiji dresova hrvatske reprezentacije divider

"Ne želim nikome ništa loše, sretan sam da Manchester City može igrati Ligu prvaka, ali mislim da to nije bio dobar dan za nogomet. Financijski fair play je dobra stvar i mora štititi momčadi te natjecanja. To je bila ideja u startu kako nitko ne bi previše trošio i kako bi se znalo odakle dolazi novac koji se želi potrošiti, odnosno da dolazi iz valjanih izvora, ajmo to tako reći", kazao je Klopp.

Manchester City je kažnjen novčano vrlo vjerojatno zato jer nije htio surađivati u UEFA-inoj istrazi. To je bio jedan od zaključaka CAS-a u ponedjeljak. Teško je zamisliti da bi krovni sportski sud odlučio progledati kroz prste Cityju i dozvoliti mu da se i dalje natječe iako je prekršio pravila financijskoj fair playa.

gol expired Građani slave pravnu pobjedu: Pepu šleper eura za pojačanja, 4 velika imena na listi divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider