Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pep odahnuo

Manchester City slavi veliku pobjedu: CAS odbacio odluku UEFA-e, Građani ostaju u Ligi prvaka!

Manchester City nije prekršio financijski fair play i nije svjesno varao sustav.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportski arbitražni sud odbacio je odluku UEFA-e da se Manchester City izbacuje iz svih njezinih natjecanja na dvije sezone zbog ''ozbiljnog kršenja financijskih pravila''. UEFA je odluku o izbacivanju donijela u veljači, nakon čega se City odmah žalio.

"Manchester City nije prikrivao sponzorska financijska sredstva, ali je odbio surađivati u istraži UEFA-e. Odbacuje se izbacivanje kluba iz UEFA-inih klupskih natjecanja, novčana kazna ostaje, ali je smanjena na 10 milijuna eura", stoji u odluci CAS-a. 

gol expired Njemački mediji napali svoju zvijezdu zbog pjevanja Thompsona: Javio im se kratkom porukom divider

Podsjetimo, UEFA je 14. veljače objavila da je Manchester City ozbiljno prekršio pravila financijskoj sustava i svjesno ga varao lažirajući financijske brojke. UEFA je tada objavila da se City izbacuje iz Europe na iduće dvije sezone i da mora platiti kaznu od 30 milijuna eura. 

Već idućeg dana iz kluba je stigla žalba, i to ni manje ni više nego arbitražnom sudu. U objašnjenju CAS-a stoji da je jedina krivica Manchester Cityja to što nije surađivao s UEFA-om u istrazi. 

Novčana kazna smanjena je na 10 milijuna eura, koje City mora uplatiti na račun UEFA-e u idućih 30 dana. 

gol expired Hajduk je ovo čekao od 1987., a 19-godišnji heroj ponovio Baku Sliškovića i Pašalića divider

Ovo je velika pobjeda kluba koji vodi Pep Guardiola jer da odluka UEFA-e nije odbačena, vrlo bi vjerojatno došlo do raspada momčadi, na čelu s odlaskom španjolskog nogometnog stratega s trenerske klupe. 

City je u engleskom prvenstvu osigurao drugo mjesto na kraju sezone, dok ga u kolovozu očekuje novi pokušaj pohoda na Ligu prvaka. Isto tako City je još u igri za trofej pobjednika FA kupa, a u polufinalu ga očekuje okršaj protiv Arsenala.  

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider