Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatni podaci

Hajduk je ovo čekao od 1987., a 19-godišnji heroj ponovio Baku Sliškovića i Pašalića

U derbiju na Maksimiru Hajduk je s 3:2 iznenadio prvaka Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Hajduka su sinoć napokon dočekali malo prilike za slavlje iako previše euforije neće biti zbog ipak loše završnice prvenstva u kojem je izgubljeno drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka. No pobjeda na Maksimiru protiv Dinama nije nešto normalno za današnji Hajduk.

Hajduk prvi put od 1987.

Ne samo da nije normalno već je to prva utakmica u prvenstvu još od davne 1987. godine u kojoj je Hajduk Modrima utrpao tri komada. Podatak zvuči nevjerojatan, ali je taj uspjeh ponovljen baš u danima kada pričamo možda o najlošijem Hajduku u tko zna koliko godina.

gol expired Keka čeka bure baruta: Čelnici Dinama najveći su krivci, igrači dobro pamte tko ih je poslao na lomaču divider

Druga stvar koja se može proslaviti na Poljudu je 19-godišnji veznjak Mario Čuić. Dva puta je Dinamo vodio i dva puta je Čuić vraćao goste u igru. Naročito je upečatljiv bio prvi pogodak ljevicom u suprotni kut vratara Vatrenih Dominika Livakovića.

''Mislim da smo zasluženo pobijedili, da je bila dominacija kroz cijelu utakmicu. Nakon što su oni dobili crveni karton, mislim da smo to kontrolirali do kraja. Nismo imali sreće kod drugog primljenog gola, ali izvukli smo to na pravi muški način. Osjećaj je poseban postići u Maksimiru dva gola. Ne bih sad baš tu sebe isticao, to su ekipni golovi. Pobjedu posvećujem obitelji i svima koji su uz mene'', rekao je rođeni Splićanin kojeg je Tudor uporno gurao u prvih 11 i na kraju mu se ipak nekako vratilo.

Treba li Tudor voditi Hajduk i sljedeće sezone?

Ukupno glasova:

Prvi nakon Bake 1984.

Čuić je tako ponovio uspjeh svog imenjaka Pašalića koji je prije sedam godina s dva pogotka srušio Dinamo na Poljudu. Ne samo to, Čuić je postao prvi igrač Hajduka koji je zabio Dinamu dva pogotka u derbiju na Maksimiru još od 1984. godine i legendarnog Blaža Sliškovića, koji je tada donio tek remi Bijelima.

gol expired Na derbiju dominirao veliki transparent BBB-a: Evo što znači ova kratica divider

Mladi Čuić svoj je službeni nastup za Hajduk upisao tek prije mjesec dana u Puli. Bilo je to veliko iznenađenje koje se i tada isplatilo Tudoru jer je 19-godišnji debitant spasio pogodak kada je izbio jednu loptu s gol-linije.

Tudor je ovog proljeća u vatru gurnuo nekolicinu mladih igrača. Uz Čuića tu su Kreković, Brnić, Vušković, Radić i Blagaić, a zasad je heroj s Maksimira najviše iskočio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider