Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odšteta 150 milijuna

Katalonci otkrili da Barcelona polaže prava na novu španjolsku zvijezdu

Sudbina Saula Nigueza djelomično leži u rukama velikog rivala – Barcelone!

Saul Niguez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši trener Barcelone Luis Enrique predstavio je svijetu novu Španjolsku. Furija je na startu novog UEFA-ina natjecanja Lige nacija slavila protiv Engleske na Wembleyju i potom razmontirala Hrvatsku u Elcheu s čak 6:0. Jedan od glavnih igrača koje je Enrique "instalirao" u reprezentaciji jest veznjak Atletico Madrida Saul Niguez.

Riječ je o modernom veznjaku, igraču koji igra od jednog do drugog šesnaesterca ("box to box") i igraču koji je vrlo omiljen među španjolskim navijačima, ali i općenito nogometnim fanovima. Iako je prošle godine potpisao ugovor s Atleticom do 2026. godine, što pokazuje i dokazuje njegovu lojalnost, prava na njega polaže ni manje ni više nego katalonski div – Barcelona!

Kada je Barcelona prodavala Davida Villu Atleticu 2013. godine, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu odlučio je u ugovor staviti i dvojicu talentiranih nogometaša Atletica, na koja Barcelona polaže prava i ima pravo glasa. Jedan od njih bio je Javier Manquillo, a drugi – Saul!

Drugim riječima, ako stigne ponuda za Saula od bilo kojeg kluba, Atletico je dužan obavijestiti Barcelonu o tome, a potom će katalonski klub imati priliku izjednačiti ponudu.

Saul je jedan od ključnih igrača u momčadi Diega Simeonea i sigurno ga se neće odreći bez borbe. Odštetna klauzula za španjolskog reprezentativca iznosi čak 150 milijuna eura, što Barcelona trenutno nije u stanju ponuditi. No u budućnosti, tko zna...

U svakom slučaju, Saul ne može nikamo iz Atletica a da za to ne zna Barcelona i ima priliku poboljšati ponudu. Sudbina je mladog Španjolca u rukama velikog rivala iz Katalonije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider