Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kalkulacije nakon šahtara

Što čeka Dinamo nakon šoka? Sve je moguće, ali velika drama je neizbježna

Nema sumnje da nas čeka napeta završnica u Dinamovoj skupini C.

Stanje u Dinamovoj skupini (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Dinamo je sve do sudačke nadoknade protiv Šahtara imao sjajnu situaciju, ali šokantna završnica na Maksimiru, kao i kiks Manchester Cityja protiv Atalante (1:1), zakomplicirali su skupinu C.

Sada je do kraja sve moguće, pa čak i da Atalanta prođe ako do kraja osvoji svih šest bodova, a Dinamo i Šahtar ostanu na ovih pet. Talijani su opet u igri i ne igraju više do kraja protiv Cityja.

Dinamo sljedeću utakmicu igra protiv Atalante u Milanu (26. studenog u 21:00), a bod bi Modrima bio dovoljan za osiguranje trećeg mjesta i novog europskog proljeća u Europskoj ligi. Talijani bi tada imali dva boda, a Dinamo nedostižnih šest.

gol expired Bjelica ljutito zaključio presicu: ''Ne spominjite mi to, ovo je prvi i zadnji put da smo ovako prosuli prednost'' divider

Nadamo se pobjedi Cityja protiv Šahtara, Modri ne smiju izgubiti u Milanu

Naravno, Dinamo će se nadati pobjedi i porazu Šahtara na gostovanju kod Manchester Cityja. Građani još nisu matematički osigurali prolaz, pa je realno očekivati da će ga nastojati zapečatiti kolo prije kraja.

U takvom scenariju Dinamo bi imao osam bodova prema Šahtarovih pet uoči zadnjeg kola. Dinamo bi tada u posljednjem kolu na Maksimiru protiv Man Cityja (11. prosinca u 18:55) držao drugo mjesto i trebao bi mu bod da to i osigura.

Darijo Srna (Foto: GOL.hr) Darijo Srna za Novu TV nakon drame na Maksimiru: "Žao mi je igrača Dinama" divider

U slučaju remija protiv Atalante i poraza Šahtara protiv Cityja, Dinamo bi opet imao bod prednosti u posljednjem kolu, ali tada bod protiv Cityja možda ne bi bio dovoljan jer Šahtar eventualnom pobjedom preskače Modre. Bitno je napomenuti da Šahtar sada ima bolji međusobni omjer zbog više golova u gostima i svako bodovno izjednačavanje s Dinamom ide njima u korist.

Odluka ipak u zadnjem kolu

Međutim, kako je istaknuo i Bruno Petković nakon utakmice, na kraju ipak treba ići utakmicu po utakmicu. Puno toga bit će jasnije nakon petog kola, ali samo je jedno sigurno u svakom scenariju - velika drama u posljednjem kolu je neizbježna.

gol expired Bjeličini džokeri s klupe: "Nismo ovo zaslužili, svi smo utučeni, ali ništa nije gotovo" divider

Svoju najavu završnice na press-konferenciji dao je i Nenad Bjelica.

''Očekujemo u ove dvije utakmice šest bodova. Utakmica u Milanu je pokazala da ni City nije neranjiv, da se može igrati i protiv njega, a Atalanta je pokazala koliko vrijedi'', kazao je Bjelica i nastavio.

''Idemo na pobjedu, pa ćemo vidjeti. Znamo kakva je Atalanta, bit će teška utakmica. Sve su momčadi jake i kažnjavaju te za svaki propust. Šahtar je pozabijao golove iz skoro svake šanse. Ajde, ovdje je imao šansu više od golova koliko je postigao.'' 

Rezultati by SofaScore
 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider