Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Moro je budućnost vatrenih''

Darijo Srna za Novu TV nakon drame na Maksimiru: "Žao mi je igrača Dinama"

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije danas je pomoćni trener u Šahtaru, klubu u kojem je proveo najveći dio igračke karijere.

Darijo Srna (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Poslije neviđene drame na Maksimiru i podjele bodova između Dinama i Šahtara (3:3) bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, inače pomoćni trener u redovima ukrajinskog prvaka, za Novu TV analizirao je dvoboj sa završetkom koji će se još dugo prepričavati.

Kako uopće komentirati ovakvu šokantnu utakmicu?

"Rekao sam i prije, ne znam što bih rekao svojim igračima da sam ja Nenad Bjelica. Nogomet je čudna igra, još se jednom pokazalo da je nemoguće moguće."

Jeste li vi vjerovali?

"Pa, uvijek vjeruješ. Vjerovao sam više u 15. minuti nego u 89. minuti. Ponavljam, igrali smo dobru utakmicu, puno smo bolje otvorili, stvarali smo šanse, imali smo i zicer kod 1:1, oni su pogodili prečku, dok su oni postigli dva gola iz naše dvije greške. Svaka se greška plaća u Ligi prvaka, ovo su sve mladi momci koji su gladni, željni uspjeha i prolaska u drugi krug. Žao mi je igrača Dinama, ovo je veliki psihološki udarac za sve njih, želim im sve najbolje, ali mi je s druge strane drago zbog naše ekipe. Pokazali su karakter u 89. minuti, stvorili smo do kraja tri šanse i zabili dva gola, ne smijemo se dovoditi u ovakvu situaciju."

Je li sudac oštetio Dinamo protiv Šahtara?

Ukupno glasova:

Jeste li otišli do svlačionice Dinama?

"Jesam, pozdravio sam se s Bjelicom, Bulom i igračima. Čestitao sam im. Šahtar, Dinamo i Atalanta borit će se za drugo mjesto."

Kao bivši kapetan hrvatske reprezentacije, znate što znači izgubiti dobivenu utakmicu u sudačkoj nadoknadi?

"Znam, ja sam to doživio u Austriji protiv Turske. To je šok, teško se od toga oporaviti, ali, eto, ako im nešto znače moje riječi, igraju fantastičan nogomet. Drago mi je da Hrvatska napokon ima predstavnika u Ligi prvaka koji može parirati svima. Želim im sve najbolje i neka ovako nastave. Šahtar će se boriti za drugi krug."

Navijač Dinama (GOL.hr) Navijači Dinama šokirani: ''Ovo je najteži kraj utakmice u povijesti'' divider

Ono što je ostao dojam nakon one prve utakmice jest da Šahtar nije bio svjestan kvalitete Dinama.

"Je, mi smo svoju šansu propustili. Vodiš 1:0, takva ekipa kao što je Šahtar, moraš završiti utakmicu. U Harkivu vodiš 1:0 pa gubiš 1:2, danas vodimo 1:0 pa onda gubimo 3:1."

O pojedincima u hrvatskoj reprezentaciji? Tu su Bruno Petković i Mislav Oršić, a dolaze i neki novi.

"To je budućnost, ja se ne bojim za budućnost Hrvatske. Nikola Moro je budućnost i potreba hrvatske reprezentacije."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider