Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otvorio dušu

Bjelica ljutito zaključio presicu: ''Ne spominjite mi to, ovo je prvi i zadnji put da smo ovako prosuli prednost''

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je izvan sebe zbog frapantne završnice utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nevjerojatnom obratu Dinamo je ispustio pobjedu protiv Šahtara na Maksimiru. Koliko god da se trudio, trener Dinama Nenad Bjelica nije mogao sakriti bijes.

Što ste rekli sucu? Pretpostavljamo nešto sočno na njemačkom. I što kažete o VAR-u?

''Ne bih komentirao to što sam mu rekao. O VAR-u imam svoje mišljenje. Mislim da nam VAR apsolutno oduzima emocije. Kad se postigne gol u zadnjoj sekundi, a onda ga se poništi... To je teško progutati. Da VAR za situacije zaleđa i je li lopta prešla crtu gola, ali vidimo koliko je loših procjena, nerazumljivih procjena u svim ligama i u Ligi prvaka. Uvijek će biti situacija u kojima će biti interpretacija suca. Bolje da sudac pogriješi, to je ljudski. Sad smo dobili nešto što je kao nepogrešivo, a imamo još više pogrešaka. Iskreno, meni ne treba'', kazao je Bjelica.

Darijo Srna (Foto: GOL.hr) Darijo Srna za Novu TV nakon drame na Maksimiru: "Žao mi je igrača Dinama" divider

Dojam je da se igralo u ritmu Šahtara, da je Dinamo odigrao bolje u Harkivu. I vaš komentar događanja u završnici utakmice.

''Ušli smo dosta nervozno u utakmicu, važnost utakmice nas je sputala, pritisak koji smo si sami napravili. Taison i Marlos praktički su igrali na krilima, a uvijek igraju u sredini. Morali smo se adaptirati, promijenili smo igru, bolje smo se branili i igrali puno bolje. Možda smo u prvoj utakmici bili malo bolji, ali mislim da smo u obje utakmice bili bolji i da smo zaslužili pobjede. Osvojili smo bod i vjerujem da ćemo proći dalje. To je nogomet, svi su otišli u napad, stvaraju se gužve, dogodi se da primite gol. Nemam primjedbe svojim dečkima, svi su oni htjeli pobijediti više nego itko, ali, eto, događa se.''

Hoće li biti teško motivirati igrače protiv Atalante sada kad ste praktički bili na pragu osmine Lige prvaka, a ipak ste ispustili tu mogućnost?

''Ne treba motivirati igrače da igraju u Ligi prvaka. Oni su danas pokazali protiv Cityja da su odlična momčad. Protiv Šahtara su nezasluženo izgubili. Pokušat ćemo pobijediti u Milanu pa ćemo vidjeti što će drugi napraviti.''

gol expired Trener Šahtara priznao: ''Mislili smo da je penal na Taisonu, izvođenje nisam mogao gledati'' divider

Što očekujete u sljedeće dvije utakmice?

''Očekujemo u ove dvije utakmice šest bodova. Utakmica u Milanu pokazala je da ni City nije neranjiv, da se može igrati i protiv njega, a Atalanta je pokazala koliko vrijedi'', kazao je Bjelica i nastavio.

''Idemo na pobjedu, pa ćemo vidjeti. Znamo kakva je Atalanta, bit će teška utakmica. Sve su momčadi jake i kažnjavaju te za svaki propust. Šahtar je pozabijao golove iz skoro svake šanse. Ajde, ovdje je imao šansu više od golova koliko je postigao.''

Da nije bilo VAR-a, bio bi sviran penal na Taisonu. Kakva je onda razlika u emocijama?

''Za mene je to nepotrebno. Pogledajte što se događa u Italiji. Tamo se najbolje vidi kakve su sve manipulacije moguće. Bolje mi je da sudac pogriješi. Igrao se nogomet stotinu godina bez VAR-a, može se igrati i dalje. Koju god utakmicu da izaberete, ja ću naći situaciju za jedanaesterac. To se nekad vidi, a nekad se ne vidi. I kad treba i kad ne treba. Sve ovisi. Pouzdajem se u sebe i u svoje dečke.''

gol expired Bjeličini džokeri s klupe: "Nismo ovo zaslužili, svi smo utučeni, ali ništa nije gotovo" divider

Ako smo dobro shvatili, mislite li reći da je opisana situacija bila u šesnaestercu Šahtara, onda bi suci drukčije postupili?

''Ne, ne mislim. Bilo bi isto. Općenito govorim o VAR-u. Za sve je to isto.''

Smatrate li da je opet proradila Dinamova nesreća?

''Ne prihvaćam takvo tumačenje. Nemojte mi spominjati te tragične Dinamove utakmice. Ne zanima me što je bilo prije. Ovo je prva utakmica na kojoj smo izgubili prednost na ovaj način. I zadnja'', ljutito je odgovorio Bjelica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider