Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Najbolji u Interu

Perišić izluđivao obranu Liverpoola, Klopp ga ne prestaje hvaliti: "Namučio nas je"

Ivan Perišić pružio je sjajnu igru u dvoboju osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i Intera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka nogometaši Liverpoola pobijedili su Inter s 2:0 na San Siru, a nakon susreta trener engleske momčadi Jurgen Klopp nahvalio je najopasnijeg pojedinca iz redova Nerazzura, Ivana Perišića.

Upravo je hrvatski nogometni reprezentativac bio najbolji u redovima milanske momčadi, kreirao je nekoliko šansi, ali, nažalost po Talijane, lopta nije pronašla svoj put do mreže.

gol expired Fabio Capello: "Nikada nisam vidio takvog Ivana Perišića" divider

Već u 16. minuti susreta kreirao je gol šansu za turskog nogometaša Calhanoglua, ali njegov je udarac odsjeo na gredi. Na startu drugog poluvremena Perišić je stvorio novu šansu, ali sada za Marcela Brozovića, koji je snažno opalio prema vratima, ali ništa nije bilo ni od toga.

Nekoliko minuta kasnije Perišić ubacuje u kazneni prostor Liverpoola, ali  Lautaro Martinez kasni za djelić sekunde, a onda je u 80. minuti pala nova, opasna prilika. Pucao je Vatreni s ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko vrata.

Klopp hvali Vatrenog na sva zvona

Naravno, Perišićeva sjajna predstava nije prošla nezapaženo, nahvalio ga je njemački strateg nakon utkamice.

"Perišić je odigrao izvrsnu utakmicu. Bio je odličan i namučio nas je kroz cijelu utakmicu. Ključ pobjede bile su zamjene, Firmino nam je donio gol", rekao je Klopp za hrvatskog reprezentativca, s kojim je već imao priliku surađivati u momčadi Borussije Dortmund.

"Imaju tri stopera, a oni igraju dijagonale na Dumfriesa i Perišića ako moja momčad izađe previsoko. Čim bismo mi krenuli u visoki pritisak, postajala je mogućnost da prebace loptu do Perišića ili Dumfriesa", kazao je Klopp, koji je i prije prvog susreta izdvojio upravo hrvatskog reprezentativca kao jednog od najopasnijih pojedinaca iz redova Intera.

Inter nudi novi ugovor Perišiću

Uoči susreta sportski direktor Intera Beppo Marotta još se jednom osvrnuo na produženje suradnje s Ivanom Perišićem, kojem na kraju aktualne sezone istječe ugovor.

Iako smo debelo zagazili u drugi mjesec nove godine, što znači da Perišić može slobodno pregovarati s drugim klubovima, Marotta je uvjeren kako će hrvatski reprezentativac ostati u momčadi.

Prije nekoliko dana pisali smo kako će Inter ponuditi novi, dvogodišnji ugovor iskusnom Omišaninu prema kojem bi trebao zarađivati oko četiri milijuna eura godišnje.

Ništa od transfera u Hajduk

Za kraj, dodajmo da su ranije ovog mjeseca navijači Hajduka pokrenuli akciju za povratak Perišića na Poljud, ali upravo je za 111. rođendan splitskog kluba poslao poruku svim navijačima i zahvalio se na trudu i brojnim porukama.

Tada je jasno dao do znanja da još uvijek nije vrijeme za povratak u Hajduk, što je jučer potvrdio i sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius, koji je kazao da uopće nisu kontaktirali s njim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider