Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlična utakmica

Inter dominirao uz sjajnog Perišića, a na kraju Liverpool stigao do velike pobjede

Inter je dočekao Liverpool u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Liverpool je na gostovanju pobijedio Inter sa 2:0.

"Nerazzurri" i "Redsi" su odigrali zanimljivu utakmicu s mnogo trke, nizom prilika, a na koncu su slavili gosti sa 2:0 premda je i talijanski prvak vrlo lako mogao do slavlja.

Pobjedu "Redsima" donijeli su Roberto Firmino (76) i Mohamed Salah (83).

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 14. minuti. Robertson je iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio na drugu vratnicu, Mane je pucao glavom, ali iznad gola.

gol expired Fabio Capello: "Nikada nisam vidio takvog Ivana Perišića" divider

Samo dvije minute kasnije uzvratio je Inter najboljom prilikom u prvom poluvremenu. Perišić je sjajno prošao po lijevom krilu, ubacio pred gol do Calhanoglua koji je pucao, ali je lopta pogodila prečku.

U 29. minuti okušao se Alexander-Arnold iz slobodnog udarca, no i taj je pokušaj završio iznad gola. Uslijedilo je novo uzbuđenje pred vratima engleskog sastava u 35. minuti. Bila je to brza kontra domaćeg sastava, Dumfries je pokušao uposliti Džeku ispred gola, no Konate je uklizavanjem spriječio opasnu situaciju.

Perišić najbolji kod Intera

Inter je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Već na startu domaćin je imao priliku koja je izrađena na "hrvatski pogon". Perišić je bio dodavač, a Brozović je opalio sa 18 metara, ali je pucao pored gola. U 53. minuti je ponovo zaprijetio Inter, ponovo je ubacio Perišić, no Lautaro je zamalo zakasnio.

gol expired VIDEO Lopetegui nabrojao koga se boji u Dinamu, a Kopić kaže da i Sevilla ima nedostatke divider

U 60. minuti Inter je zabio, no pogodak Edina Džeko je ispravno poništen zbog zaleđa. Prvu priliku u nastavku gosti su imali u 63. minuti, ali Luis Diaz nije najbolje reagirao.

U trenucima Interove dominacije, Liverpool je u 76. minuti poveo. Roberson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za vodstvo "Redsa". Novu priliku za Inter vidjeli smo u 80. minuti, s ruba kaznenog prostora pucao je Perišić, ali preko gola.

gol expired Ovaj čovjek bio je traženiji od većine nogometaša: "Dinamo je opasan, imaju dva jako dobra igrača" divider

Gosti su pobjedu i veliku prednost uoči uzvrata osigurali u 83. minuti golom Mohameda Salaha. Alexander-Arnold je ubacio u kazneni prostor, a Salah se najbolje snašao u gužvi ispred gola.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret u domaćim redovima. Uzvratni susret je 8. ožujka u Liverpoolu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider