Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sevillin čudotovorac

Ovaj čovjek bio je traženiji od većine nogometaša: "Dinamo je opasan, imaju dva jako dobra igrača"

Monchi, sportski direktor Seville pohvalio je Dinamo uoči dvoboja šesnaestine finala Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama i Seville ovog četvrtka od 21 sat igraju prvu utakmicu play-offa osmine finala Europske lige u Španjolskoj, a uoči samog dvoboja oglasio se sportski direktor andaluzijske momčadi Ramon Rodríguez Verdejo ili poznatiji kao Monchi.

"Dinamo igra tako da protivnika pritišće dosta visoko, brzi su i imaju dva nogometaša koji su okosnica njihovog napada, a jedan od njih je Bruno Petković. Osim toga prošle su sezone eliminirali Tottenham iz Europe, a ove su godine pobijedili West Ham u Londonu", rekao je Sevillin čudotovorac za španjolski Estadio Deportivo.

Bio je na meti Uniteda, PSG-a i Rome

Inače sjajno odrađenim transferima Monchi je došao na radar nekolicine europskih velikana. Osim PSG-a, bili su tu još neki klubovi.

Tako se prije nekoliko godina spominjao mogući odlazak u Manchester United po želji Jose Mourinha, ali Monchi je na kraju prihvatio poziv talijanske Rome. Međutim, ondje se nije dugo zadržao, već nakon dvije godine vratio se u Andaluziju.

Monchi, nekadašnji vratar Seville i suigrač Davora Šukera od 1991. do 1996., poznaje Dinamo jer je kao sportski direktor Rome kupio 2018. godine talentirang veznjaka Antu Ćorića.

gol expired Papu Gomez se prisjetio što mu je Dinamo napravio na Maksimiru: "Opasno je" divider

Inače, ovo nije prvi put da će se Dinamo i Sevilla susresti u europskom natjecanju. Igrali su međusobno 2016. godine u grupnoj fazi Lige prvaka. Sevilla je pobijedila doma 4:0, a u Maksimiru 1:0.

Što se očekuje na utakmici Europske lige između Seville i Dinama:

  • Protiv Dinama se očekuje nastup Ivana Rakitića
  • Kopić bi mogao krenuti s Petkovićem od prve minute
  • Preko tisuću navijača Dinama stiglo je u Sevillu

Trener Seville Julen Lopetegui nahvalio Dinamo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider