Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sevilla - dinamo

Papu Gomez se prisjetio što mu je Dinamo napravio na Maksimiru: "Opasno je"

Gomez je nahvalio Dinamo protiv kojeg je upisao bolan poraz na Maksimiru u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak u 21 sat Sevilla i Dinamo će odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Sevillin vezni igrač Alejandro Dario Gomez, poznatiji kao Papu Gomez, rekao je u srijedu kako je prva utakmica protiv Dinama "opasna" jer ako njegova momčad ne pobijedi bit će joj teško u uzvratu u Zagrebu.

"Jako smo zadovoljni, oporavili smo se od prvenstvene utakmice, a sada ćemo nastojati napraviti korak naprijed u Europi. Ovo je natjecanje u kojem se Sevilla osjeća jako ugodno i u kojem želi otići što je dalje moguće", izjavio je 34-godišnji Argentinac na konferenciji za medije podno stadiona Ramón Sánchez Pizjuan.

gol expired Fabio Capello: "Nikada nisam vidio takvog Ivana Perišića" divider

Sevilla je prošli petak pobijedila Elche sa 2:0 pa zaostaje četiri boda za vodećom momčadi prvenstva Real Madridom. Andalužani su tim trijumfom prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobjede.

"Otvaramo dvoboj (s Dinamom) kod kuće pa su navijači Seville sigurno uzbuđeni. Ova utakmica nam je svima važna pa ćemo nastojati dati sve od sebe. Ovo natjecanje je drugačije od prvenstva, drugačiji je ritam igre pa je potrebno biti na visini zadatka", napomenuo je.

Gomez se sjeća bolnog poraza na Maksimiru

Papu Gomez poznaje hrvatskog prvaka jer je protiv njega igrao u dresu talijanske Atalante kojeg je nosio od 2014. godine pa sve do siječnja 2021. kada je stigao u Sevillu. Gomez je izgubio čak 4:0 na Maksimiru u Ligi prvaka.

gol expired Iz Seville stižu loše vijesti za Dinamo: Rakitić se priključio treninzima, ali nije baš sve tako crno divider

"Dinamo je ekipa koju poznajem jako dobro. Ondje još uvijek igraju igrači protiv kojih sam igrao. Izuzetno su agresivni, dominiraju u hrvatskom prvenstvu, žele pobijediti u svakom susretu, te su navikli igrati ovakve utakmice jer svake godine nastupaju u Europi", rekao je.

"Ovo je opasna utakmica jer znamo da su na svom terenu moćni. Zato doma moramo odigrati dobro pa otputovati u Zagreb s prednošću", poručio je.

Sevilla, koja je šest puta osvajala Europsku ligu, ove sezone ima priliku doći do naslova španjolskog prvaka. Jedini naslov osvojila je 1946. godine.

"Još uvijek je puno toga pred nama pa ćemo vidjeti do kuda možemo doći u ova dva natjecanja u kojima sudjelujemo. Momčad je iznimno ambiciozna te nam je cilj boriti se do kraja na oba fronta. Jako nas motivira što se finale Europske lige igra na našem stadionu", rekao je Gomez koji je ove sezone nastupio u 28 utakmica i zabio pet golova.

  • Ivan Rakitić je spreman za Dinamo
  • Sevilla je veliki favorit protiv Modrih
  • Željko Kopić je najavio povratak Petkovića u prvih 11
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider