Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki dvoboj

VIDEO Lopetegui nabrojao koga se boji u Dinamu, a Kopić kaže da i Sevilla ima nedostatke

Sevilla i Dinamo igraju u play-offu Europske lige.

U četvrtak od 21:00 Sevilla i Dinamo igraju prvu utakmicu play-offa Europske lige

Dvoboj su najavili Željko Kopić i Julen Lopetegui.

''Momčad je u dobrom stanju, analizirali smo protivnika, uz svo poštovanje koje imamo prema Sevilli, dolazimo odigrati jednu pravu, kvalitetnu natjecateljsku utakmicu", naglasio je Dinamov trener Željko Kopić na posljednjoj novinarskoj konferenciji na stadionu Sanchez Pizjuanu uoči sutrašnjeg susreta play-offa Europske lige protiv Seville.

Dinamo je u Sevillu stigao gotovo s najjačim snagama. Nema tek ozlijeđenog Perića, Mišića ima tri žuta kartona, a Dilaver je imao manjih problema zbog čega je ostao u Zagrebu.

gol expired Papu Gomez se prisjetio što mu je Dinamo napravio na Maksimiru: "Opasno je" divider

"Poznamo sve Sevilline kvalitete, ali kao i svaka momčad na svijetu imaju nekih stvari u kojima nisu toliko dobri. Na nama je da sutra sve pokušamo kako bi došli do pozitivnog rezultata," kazao je Kopić.

"Sevilla igra 4-3-3 sa širokim krilima. Međutim, imaju dovoljno kvalitetnih igrača da se mogu transformirati u 4-2-3-1 ili 3-4-3. Igrače dovode sustavno i planski. Imaju kvalitetne mehanizme prema naprijed, igraju visokom intezitetom s brzim protokom lopte i na taj načine lome suparnika. Međutim, ima situacija u kojima nisu kvalitetni, a mi ćemo taj dio pokušati iskoristiti," pojasnio je Dinamov trener.

Dinamo će u četvrtak na stadionu Sanchez Pizjuan imati više od 1.100 svojih navijača.

"Gdje god igramo navijači nas prate i pružaju nam ogromnu podršku, očekujemo i sutra jaku podršku. Bit će nam to dodatni impuls da odigramo još kvalitetniju utakmicu. Igrači i ekipa su još više motivirani," dodao je Kopić.

gol expired Iz Seville stižu loše vijesti za Dinamo: Rakitić se priključio treninzima, ali nije baš sve tako crno divider

Dinamov trener je istaknuo kako kvalitetni europski rezultati "Modrih" više ne predstavljaju iznenađenje.

Lopetegui istaknuo opasnosti kod Dinama

"To je proces koji traje. Svi nas gledaju kao ekipu koja je sposobna igrati ravnopravno sa svim protivnicima. Na nama je da nastavimo tako dalje i napravimo sljedeći korak prema naprijed," dodao je Kopić.

Na novinarskoj konferenciji bio je i Luka Ivanušec kojeg je Sevillin trener Julen Lopetegui spomenu kao jednog od opasnijih igrača Dinama uz Petkovića, Oršića, Ademija i Andrića.

"Naravno da nas motivira kad znamo da strani klubovi znaju naše ime i prezime, to je ono za što radimo svaki dan. To potvrđuju i naši rezultati koje smo ostvarili u Europi u zadnjih par godina. Lijepo je znati da inozemni klubovi znaju za nas," kazao je Ivanušec.

gol expired Inter dominirao uz sjajnog Perišića, a na kraju Liverpool stigao do velike pobjede divider

Dodao je kako je ekipa spremna i jedva čeka početak.

"Ekipa je maksimalno spremna, jedva čekamo da krene ta utakmica. Dugo smo čekali nokaut fazu natjecanja da se ponovo vrati. Svi smo maksimalno motivirani i spremni odigrati odličnu utakmicu. Uz velikim respekt prema Sevilli došli smo ovdje pobijediti," kazao je Ivanušec.

  • Protiv Dinama se očekuje nastup Ivana Rakitića
  • Kopić bi mogao krenuti s Petkovićem od prve minute
  • Preko tisuću navijača Dinama stiglo je u Sevillu

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider