Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri nove ozljede

Trener Hajduka: "Ako to svakodnevno radite, gadno se pogriješilo s izborom igrača. Moramo prestati..."

Hajduk gostuje kod Istre 1961 u 34. kolu SuperSport HNL-a bez nekoliko igrača koji su zadobili ozljede.

Jure Ivanković (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Jure Ivanković najavio je utakmicu 34. kola HNL-a između Istre 1961 i Hajduka u Puli.

Poraz od Varaždina u prošlom kolu je sve razočarao, a posebno navijače koji su gromoglasnim zvižducima ispratili Bijele u svlačionicu, i to s razlogom. Dugo vremena splitski sastav nije tako loše izgledao upisavši tek jedan jedini udarac u okvir protivničkih vrata.

"Sve nas je taj poraz pogodio i razočarao jer smo nakon dvije pobjede očekivali da ćemo nastaviti rasti. Po meni je najupitniji bio pristup, nismo izgledali dobro što se tiče energije i motivacije. Ako to ne ujednačiš s protivnikom, nemaš se čemu nadati protiv bilo koga u HNL-u", rekao je Ivanković.

"Raditi u ovim okolnostima je velika čast, ali izazovno i teško. Ako morate svakodnevno nekoga motivirati za trening i utakmicu, gadno se pogriješilo s izborom tog igrača, mislim karakterno.

Nije isto kad igrate protiv nekoga u HNL-u i dopustite da se oni praktički izruguju s vama. To ne priliču dresu Hajduka, niti jedan navijač to ne zaslužuje. Igrat će se HNL i dogodite, ako izgubiš taj gard i nitko nema straha kad dolazi na Poljud, to će veliki minus za iduću sezonu. Moramo stati s rasipanjem ugleda Hajduka".

Tri nove ozljede u Hajduku

U odnosu na prošlu utakmicu, Hajduku je ostao bez još trojice igrača (Benrahou, Prpić, Kalik), a u kadar se vratio Diallo nakon suspenzije, dok je Sahiti upitan zbog ozljede:

"Sahiti i Diallo su se vratili u trenažni proces nakon suspenzije od jedne utakimce. Sahiti je nažalost dobio udarac u oko na treningu pa ga navjerojatnije neće biti za ovu utakmicu, a Diallo konkurira za utakmicu.

Marko Livaja još uvijek vuče ozljedu:

"Livaja nije uspio odraditi trening do kraja, osjetio je bol u koljenu. Ako nije sto posto spreman, onda je bolje ne riskirati. Ove je sezone puno puta igrao ozlijeđen, kada nitko ne bi igrao. Nadam se da će iduću sezonu dočekati sto posto spreman. Vidjet ćemo sutra hoće li na put u Pulu, sačekat ćemo trening i odlučiti".

Ivanković o statusu Brekala

Postoji mogućnost da Ivan Perišić zaigra od prve minute:

Perišić osjeća da napreduje iz dana u dan. To ide sporo, što je očekivano, a za ovu utakmicu će biti spremat sto posto. Postoji mogućnost da krene od prve minute".

Bilo je govora o dvojici igrača koji su na posudbi u Hajduku do kraja ove sezone, Josipu Brekalu i Laszli Kleinheisleru

"Podnijet ćemo izvještaj o igračima, već smo razgovarali s predsjednikom, ali kad prođu još tri utakmice, onda ćemo biti puno sigurniji u svoje odluke".

Felix Garreta Igrač Real Betisa se bori za život: Zadobio teške ozljede glave, liječnici su zabrinuti divider

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider