Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zvižduci s tribina

Varaždin nokautirao Hajduk na Poljudu: Katastrofalna predstava Splićana, publika je rekla svoje

Nogometaši Varaždina pobijedili su Hajduk 0:1 u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Hajduk - Varaždin Filip Krovinović Hajduk - Varaždin +2 Perišić i Kalinić

U prvom nedjeljnom susretu 33. kola HNL-a nogometaši Varaždina su na Poljudu, gdje su se vratili domaći navijači nakon odrađene kazne, svladali splitski Hajduk 0:1 (0:0).

Pogodak vrijedan tri boda za Varaždin je postigao Domagoj Drožđek u 67. minuti.

Nakon dvije ligaške pobjede u nizu bio je ovo novi poraz Splićana koji su na trećem mjestu ljestvice. Varaždin se popeo na šesto mjesto, a ujedno je Varaždin dobio četvrti puta na posljednjih pet gostovanja.

Nenad Bjelica Još jedan neugodan poraz Nenada Bjelice: Union izgubio od rivala za ostanak divider

Nesadržajno je bilo prvo poluvrijeme u kojem su konkretniji bili gosti iz Varaždina. Hajduk se nametnuo posjedom i određenim pritiskom, ali Splićani su se maksimalno mučili ne bi li došli do suparničkog šesnaesterca. Može se reći kako Hajduk u prvih 45 minuta nije stvorio ni jednu pravu priliku za pogodak.

Na drugoj strani Varaždin je zaprijetio dva puta. Prvo je Drožđek glavom pokušao u 20. minuti, ali je gađao preko vrata, dok je u 37. minuti šansu imao Postonjski kada je skrenuo loptu prema domaćim vratima, ali je na mjestu bio splitski vratar Buljan.

Ukradeni transparenti navijača Zrinjskog VIDEO Ovako su ugašeni navijači Veleža: Mostarski Ultrasi pokazali da su im ukrali sve transparente divider

Publika je rekla svoje

Odmah na startu nastavka za Hajduk su u igru ušli Ivan Perišić i Nikola Kalinić, a petnaest minuta kasnije i Kleinheisler i Odjidja-Ofoe. Prvi udarac u okvir vrata Hajduk je imao u 62. minuti kada je dalekometni udarac isprobao Benrahou, ali prave opasnosti za goste nije bilo.

U 67. minuti Varaždin je poveo i to nakon vrlo lijepog poteza Drožđeka. Gostujući igrač je odlično pucao desnom nogom, iskosa s 15 metara, te je pogodio suprotni kut domaćih vrata.

Sve do kraja je Hajduk bio nešto aktivniji, ali nedovoljno da upute ozbiljniji udarac prema vratima Silića.

Splitska publika je sve rekla o predstavi svojih ljubimaca, već su tijekom prvog poluvremena počastili igrače zvižducima s tribina, a kada je Varaždin postigao pogodak, krenuo je pljesak sa zapadne tribine.

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider