Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pojavilo se "izglednije" ime

Jovićević i dalje prvi kandidat za klupu Dinama, no više nije siguran: "Mamići se boje da je neiskusan"

U četvrtak Nenad Bjelica stiže u Maksmir kada se očekuje sporazumni razlaz s Dinamom.

Nenad Bjelica službeno je još uvijek trener Dinama, ali već neko vrijeme traži se konsenzus svih modrih struja glede njegova nasljednika. Navodno preko pozivnog broja 00 387...

"Za uskrsne blagdane Uprava kluba odlučila se za Igora Jovičevića, ali oni ne donose glavnu odluku. Zna se tko donosi konačnu odluku - to je Zdravko Mamić iz Međugorja. Imali su dvije videokonferencije na kojima se Mamić nije još potvrdno izjasnio o Jovićeviću, uzeo je još jedan predah, time-out.", rekao je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo. 

gol expired S Kinezima nema šale: Reprezentativac pokušao prevariti zakon pa završio u zatvoru divider

"Ta priča uopće nije sigurna. Jovićević i dalje ostaje glavni kandidat, međutim Mamići misle da je Jovićević premlad, odnosno neiskusan u vođenju seniorske momčad za trenutačnu situaciju, vrlo delikatnu."

Kolega Medo koji godinama prati zbivanja u Dinamu tvrdi da Mamići u pričuvi imaju još jedno ime.

"Pa drugi kandidat je Romeo Jozak. Mislim da su braća Mamić bliža toj opciji iz nekoliko razloga. Prvi je razlog taj što je on nešto iskusniji s radom u seniorskom nogometu i što bi on prihvatio tu uloga čovjeka koji može izgorjeti u ovoj situaciji. On ne bi imao ništa protiv toga."

No, prije odabira novog trenera, treba riješiti status Nenada Bjelice. On u klub stiže u četvrtak, a razgovarat će se o uvjetima razilaska.

gol expired Prošle su 22 godine od fenomenalne minijature Ronalda na "oranici" vrijedne finala Kupa UEFA-e divider

"Bjelica može tražiti do posljednjeg eura, ali pretpostavljam da neće, da će se naći negdje na pola puta. To bi moglo biti oko milijun eura ili nešto više od toga. Mislim da će biti otprilike takav dogovor, da neće ići na tužbe i sudske procese. Nikome se to ne isplati, ni Dinamu, ni Bjelici u ovoj situaciji."

Maksimirski čelnici time bi uštedjeli znatan iznos te krenuli u preslagivanje redova. Bude li Jovićević ipak promoviran za trenera prve momčadi, upraznilo bi se mjesto na klupi Dinama B. Izvora nepresušnih talenata koji bi više nego ikad trebali biti klupski kapital u neizvjesnoj budućnosti.

Tri su kandidata za trenera druge momčadi. Najstariji među njima 43-godišnji Sergej Jakirović, koji je sezonu i pol sjajno vodio Goricu u Prvoj HNL, do otkaza u veljači ove godine. Drugi je Jerko Leko, tri godine mlađi, nekadašnji Dinamov prvotimac koji trenersko iskustvo skuplja vodeći juniore Lokomotive.

Najmlađi u ovom društvu je 32-godišnji Ivan Prelec, još jedan bivši trener Gorice, a ove sezone aktualan na klupi Istre.

gol expired Velika napetost u Barceloni: Jako ljutiti Rakitić namjerava zagorčati život lažljivim šefovima divider

"Meni bi bila čast s obzirom da sam dinamovac cijeli život i da sam prošao cijelu Dinamovu školu, ali opet kažem, svatko ima svoj put, hoće li to biti u ovom periodu koji dolazi. Moram prvo vidjeti s ljudima iz Lokomotiva, ako dođe do toga", smatra Jerko Leko koji ima samo riječi hvale za protukandidate.

"Mislim da bi i jedan i drugi bili odličan izbor također za mlade Dinamove igrače. Obojica vole mlade igrače. I vjerujem da Dinamo neće pogriješiti s nijednim odabirom."

A za kraj bi u tom slučaju ostalo riješiti još jedno pitanje - šefa akademije. Mamići i ovdje traže čovjeka od povjerenja, a poslože li se ove tri funkcije prema željama, mlađi Zoran tada bi mogao s puno manje brige ponovno napustiti Dinamo.

gol expired Zoran Mamić napušta Hrvatsku i postaje izbornik, Dalić dobio astronomsku ponudu: Zlatko na velikom iskušenju! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider