Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate li se tih uvjeta?

Prošle su 22 godine od fenomenalne minijature Ronalda na "oranici" vrijedne finala Kupa UEFA-e

Nijedna "oranica" nije mogla spriječiti da genijalnost brazilskog Ronalda dođe do izražaja.

Ronaldo prolazi kroz obranu Spartaka (Foto: Screenshot)

Prošle su točno 22 godine od uzvratne utakmice polufinala UEFA Cupa između moskovskog Spartaka i milanskog Intera. Gosti iz Italije slavili su s 2:1 dvama golovima El Fenomena - Ronalda.

Ono što najviše šokira kada danas pogledamo sažetke s te utakmice su uvjeti travnjaka na kojem je odigran susret. Travnjak u Moskvi više je sličio nekoj oranici nego nogometnom igralištu, no čak i u takvim uvjetima Ronaldova genijalnost nije mogla ne doći do izražaja.

Ivan Rakitić i Luis Suarez (Foto: AFP) Velika napetost u Barceloni: Jako ljutiti Rakitić namjerava zagorčati život lažljivim šefovima

Nakon sretnog i spretnog gola za 1:1 u 45 minuti, nakon što je Spartak poveo u 12., Ronaldo je svoj drugi pogodak i ujedno gol koji je garantirao Interu finale postigao u 75. minuti nakon fenomenalne minijature. Nakon kraćeg prodora dodao je loptu Zamoranu koji mu je poslao povratnu, nakon čega je Ronaldo s jednim dodirom prošao između dvojice domaćih igrača i zabio za 2:1.

U finalu je Inter s čak 3:0 slavio proti Lazia i osvojio svoj treći naslov pobjednika UEFA Cupa.

Zlatko Dalić (Foto: AFP) Zoran Mamić napušta Hrvatsku i postaje izbornik, Dalić dobio astronomsku ponudu: Zlatko na velikom iskušenju!

Više o

Nastavi čitati