Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razgovor za dnevnik nove tv

Veliki hrvatski talent otkrio zašto je odbio unosnu englesku ponudu i krenuo Olmovim stopama: "To je odlučilo"

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Dinamov stoper Joško Gvardiol prije nekoliko dana i službeno je postao igrač Leipziga. Njegov transfer četvrti je najveći u povijesti Dinama, a 18-godišnjak će u Maksimiru ostati još neko vrijeme na posudbi. Želio ga je i Marcelo Bielsa u Leedsu, no sam Gvardiol inzistirao je na prelasku u Bundesligu. Zašto, otkrio je Marku Šepatu.

Sa samo 18 godina i nakon svega 17 nastupa za Dinamo, za 16 milijuna eura plus bonuse, kupio ga je RB Leipzig. 

Iščekivali su ga Marcelo Bielsa i navijači Leedsa koji je nudio još veći novac, no Joško Gvardiol želio je isključivo u redove ambicioznog bundesligaša. Četvrti je to najveći transfer u povijesti Dinama.

"Odlučio sam se za Leipzig zato jer je kod njih mlada momčad i takav je princip rada, te su mi još ponudili ostanak na posudbi šest do 12 mjeseci, tako da je to odlučilo."

U Dinamu, dakle, ostaje najmanje do zimske pauze, a možda i do kraja sezone...

"Olmo je sretan jer dolazim"

"Ne žuri mi se, odluka je na Leipzigu, volio bi do kraja ljeta, da se što bolje pripremim za Bundesligu. Ipak je to Liga petica i mislim da nije lagana."

gol expired Gorica preokrenula Hajduk u potpunoj ludnici: Splićani imali penal u 100. minuti, ali nisu se spasili poraza na ukletom gostovanju divider

Tamo će ga dočekati još jedan bivši Dinamovac - Dani Olmo.

"Pa je, bilo mu je jako drago kad je čuo da dolazim. Kad sam došao, bili smo na večeri, bio je sretan, popričali smo malo. I ja se isto tako radujem da dođem njemu i da krenemo u nove pobjede i nova osvajanja."

A je li ga možda već kontaktirao budući trener Julian Nagelsman i je li bilo kakvih savjeta?

gol expired Leeds zaustavio Manchester City: Drugi uzastopni kiks Građana divider

"Nisam se čuo s njime, ali sam se čuo s njegovim prvim pomoćnikom. Dočekali su me tamo, potpisali smo ugovor i malo popričali. Nije puno savjeta bilo, normalna stvar, ostat ću svoj kao i dosad. Samo bih se volio potruditi njemački jezik, da dođem što spremniji tamo i da mi bude lakše."

"Vidio sam da ima tračnica u Leipzigu. Naći ćemo nešto"

Upravo staloženost i zrelost, uz dakako nogometni potencijal, doveli su Gvardiola do statusa jednog od najpoželjnijih mladih braniča Europe. Odlazak je, čini se bio neminovan, no prije nego što definitivno kaže ''auf wiedersehen'', želi još uspjeha u modrom dresu.

gol expired Nevjerojatni Kramarić! Opet je zabio, ovu golčinu isplati se pogledati više puta divider

"HNL naravno, prvo mjesto i Kup da uzmemo, duplu krunu. Europa? mislim da imamo mogućnosti za prolazak i da doguramo daleko."

Zagrepčani su ga donedavno mogli sretati u tramvaju, najčešće ZET-ovoj petici, kojom je putovao sa svojih Srednjaka do Maksimira i natrag.

"Vidio sam da ima nekih tračnica, tako da ćemo vidjeti. Naći ćemo nešto."
Priznaje, neće mu biti lako napustiti rodni grad, ali..

"Pa falit će mi puno stvari, ali sve u svemu mogu biti zahvalan, i klubu, i gradu, i navijačima na cijeloj podršci. Možda jednog dana se vratim, tko zna..."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider