Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sad je sve gotovo

Dinamo prodao najvećeg bisera: Potpisao za RB Leipzig i vratio se na posudbu

Stigla je i službena potvrda transfera koji se najavljivao proteklo vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je prodao svog najvećeg bisera, Joško Gvardiol je potpisao za RB Leipzig, ali će ipak još neko vrijeme ostati u Maksimiru, kao posuđeni igrač iz redova bundesligaša. Potvrdio je to Dinamo na svom Facebooku.

"GNK Dinamo i bundesligaš dogovorili su sporazum o transferu našeg igrača u novu momčad, prema kojem se nakon obavljenog liječničkog pregleda Joško odmah zaputio u Zagreb gdje će nastaviti biti dio Modre svlačionice kao igrač na posudbi", poručili su Modri.

Epilog je to priče koja se zakotrljala prije nekoliko tjedana, kada je Leeds nudio Modrima iznos od 20-ak milijuna funti, ali Gvardiol, njegova obitelj i zastupnici nisu bili skloni tako ranom odlasku u Premierligu. Smatrali su da je bolja opcija nekakva međustepenica i takav klub se pojavio u obliku RB Leipziga.

Nisu objavljeni detalji transfera, a iznos kojim se najčešće baratalo u posljednje vrijeme jest 16 milijuna eura plus 20 posto od budućeg Gvardiolova transfera. Toliku bi odštetu Zagrepčani, navodno, trebali dobiti za 18-godišnjeg ljevonogog stopera, uz određene bonuse vezane za igračeve nastupe tijekom boravka na posudbi u Dinamu.

Gvardiol se dakle već danas vraća iz Njemačke u Zagreb gdje će se staviti na dispoziciju treneru Zoranu Mamiću za ogled protiv estonske Flore u play-offu Europske lige. Ta utakmica na rasporedu je u četvrtak.

[TRANSFERI] Joško Gvardiol potpisao je ugovor s RB Leipzig! 📝 GNK Dinamo i bundesligaš dogovorili su sporazum o...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Monday, 28 September 2020
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider