Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogrdne pjesme o Dinamu

Marko Livaja i Danijel Subašić prijavljeni disciplinskom sucu lige: Očekuje ih kazna?

Marko Livaja i Danijel Subašić pjevali su pogrdne pjesme na račun Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, prijavio je po službenoj dužnosti igrače HNK Hajduka Marka Livaju i Danijela Subašića disciplinskom sucu HT Prve lige, objavili su iz HNS-a.

Epilog je to proslave nogometaša Hajduka nakon što su svladali Dinamo u derbiju 18. kola Prve HNL na Maksimiru s 2:0. Posjetimo, tijekom jučerašnjeg dana na internetu se pojavila snimka na kojoj se mogu vidjeti Livaja i Subašić kako pjevaju pogrdne pjesme o Dinamu u noćnom klubu.

"Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika", priopćio je HNS.

Nogometaši kažnjavani novčano

Podsjetimo, u prošlosti je HNS novčano kažnjavao slične prijestupe koji su se dogodili na utakmici, na primjer, na Dinamovoj proslavi 2009. godine za ''J*** se, j*** Splite...'' ili prije nekoliko godina kada je nogometaš Hajduka Stanko Jurić pjevao pogrdnu pjesmu nakon Jadranskog derbija (''Purgera i Riječana šakama i nogama'').

O ovome događaju na upit Dnevnika Nove TV oglasili su se Dinamo, Hajduk, ali i HNS.

gol expired Marko Livaja najtraženiji na Transfermarktu, iza njega Vinicius, Ronaldo pa Messi divider

Hajduk se oglasio priopćenjem u kojem su osudili bilo kakav oblik mržnje, ali i podsjetili da su nogometaši Dinama uoči derbija pljeskali na neprimjereno skandiranje "Ubij tovara", ali napominju kako tome ne žele pridavati veliku pozornost, jer "što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se, nažalost, i događaju".

S druge strane, Dinamo je bio popričan oštar u svom istupu. Kazali su da očekuju višemjesečne suspenzije za prijestupnike, dok će Torcida dobiti zabranu unošenja transparenata.

gol expired VIDEO Je li zbog ovoga krenuo sukob na derbiju? Ristovski je htio srušiti Sahitija? divider

"Transparent 'MRZIN DINAMO' je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinama kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion", priopćili su iz Dinama.

Pogodak Marka Livaje na Maksimiru

Emir Sahiti zabija za 2:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider