Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestok odgovor

Dinamo: Očekujemo višemjesečne suspenzije, a Torcidi ide zabrana!

Dinamo se oglasio o snimkama na kojim Marko Livaja pogdrno pjeva o Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su nogometaši Hajduka svladali Dinamo na Maksimiru s 2:0, navijači su pripremili vatreni doček na kojem je Marko Livaja pjevao pjesmu "Mrzim Dinamo...".

Ubrzo se snimka proširila internetom, a danas se na društvenim mrežama pojavila nova snimka na kojoj se može vidjeti Livaja kako pjeva istu pjesmu, ali u noćnom klubu. Tom prilikom, na upit Dnevnika Nove TV, oglasio se i Dinamo čiji odgovor prenosimo u cijelosti.

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje jučer izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent „MRZIN DINAMO“, a onda i kroz izraze mržnje koje su u zračnoj luci Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka.

Transparent „MRZIN DINAMO“ je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion.

gol expired HNS se oglasio o snimkama na kojim Marko Livaja pogrdno pjeva o Dinamu: Evo što su poručili divider

Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljivi i neprimjereni govori u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje", poručili su iz Dinama.

Ranije su na upit Dnevnika Nove TV odgovorili iz HNK Hajduk Split koji je osudio svaki oblik mržnje i ispričao se svima koji su se osjetili uvrijeđeni postupcima njihovih nogometaša.

gol expired Priopćenje Hajduka: "Ispričavamo se zbog Livaje, ali dinamovci su pljeskali na ''ubi tovara" divider

Također, iz Hajduka su podsjetili da su nogometaši Dinama uoči derbija pljeskali na neprimjereno skandiranje "Ubi tovara", ali napominju kako tome ne žele pridavati veliku pozornost, jer "što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju".

Za kraj, Hajduk je poručio da će prema svojim igračima postupiti sukladno internom disciplinskom pravilniku, dok je HNS poručio kako "je u procesu prikupljanja svih informacija o navedenim događajima", nakon čega će izdati priopćenje za medije kada budu imali potpune informacije.

Pogodak Marka Livaje na Maksimiru

Emir Sahiti zabija za 2:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider