Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osam minuta, dva gola = šest bodova

Ako Bayern osvoji naslov, ovaj klinac zaslužuje spomenik: Drugu utakmicu zaredom ulazi s klupe i zabija za pobjedu

U osam službenih minuta provedenih na travnjaku Joshua Zirkzee donio je Bayernu četiri boda koja će mu možda biti ključna u borbi za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako minhenski Bayern u konačnici obrani naslov prvaka Njemačke, Joshua Zirkzee trebao bi već idućeg dana dobiti svoju statuu ili barem ulicu koja bi nosila njegovo ime. Riječ je o mladiću koji ima 18 godina i koji je u posljednje dvije bundesligaške utakmice donio Bayernu sva tri boda, umjesto jednog kojeg je bavarski div držao u tom trenutku.

Zirkzee je u posljednje dvije utakmice protiv Freiburga i Wolfsburga postizao pogotke za vodstvo Bayerna i to samo dvije minute nakon što bi ušao kao džoker s klupe.

gol expired Stotine ispratile Badra Harija u bolnicu, Verhoeven divljao na presici i tražio fizički obračun s novinarom divider

Uđe, zabije, Bayern pobjedi

Bayern je prije četiri dana na gostovanju kod Freiburga u 90. minuti imao 1:1, a onda je trener Flick odlučio iz igre povući Brazilca Coutinha i u "vatru" ubaciti mladog nizozemskog napadača, kojem je to ujedno bio seniorski debi.

Manje od dvije minute kasnije Zirkzee je zabio za vodstvo 2:1 i to prvi prvom kontaktu s loptom. Gnabry je tri minute nakon toga svojim pogotkom samo potvrdio pobjedu Bayerna i uzimanje tri boda s teškog gostovanja.

Samo tri dana kasnije, u posljednjoj utakmici jesenskog dijela sezone, Bayern je ugostio Wolfsburg, koji se pokazao kao jako tvrd orah. Bavarci nisu uspjevali probiti obranu gostujuće momčadi, te je u 83. minuti na semaforu stajalo 0:0.

gol expired Subašić pocrvenio bez da je odigrao i minutu: Monaco, PSG i Marseille uvjerljivi divider

Flick je ponovno odlučio povući Coutinha, a u igru uvesti mladog Zirkzeeja. Nizozemac je, ovoga puta na asistenciju Mullera, ponovno zabio nakon manje od dvije minute provedene na travnjaku, a Gnabry je potvrdio pobjedu četiri minute kasnije.

Osam dodira s loptom, dva udarca, dva gola

Ukupno gledajući: Zirkzee je u Bundesligi upisao dva nastupa u kojima je kombinirano sakupio osam službenih minuta (ne računa se sudačka nadoknada), imao osam dodira s loptom, dva udarca prema golu i - dva pogotka za pobjedu!

Zanimljivo, upisao je do sada 13 nastupa za Bayern II u trećoj ligi, ali još nijednom nije uspio zabiti pogodak. U utakmicama mlađih dobnih kategorija redovito zabija i donosi pobjede svojoj momčadi, pa je tako u juniorskoj Ligi prvaka zabio četiri gola u tri nastupa, te je u domaćem prvenstvu i kupu do 19 godina u tri nastupa postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

Glory Collision 2: Rico Verhoeven vs. Badr Hari Katastrofa za Badr Harija u velikom revanšu protiv Verhoevena: Uvjerljivo vodio pa se ponovno teško ozlijedio. Urlao i plakao od muke divider

Nasljednik Lewandowskog i budućnost reprezentacije Nizozemske

Posljednje reprezentativne nastupe imao je za nizozemsku juniorsku reprezentaciju (do 19 godina) za koju je u devet nastupa upisao osam pogodaka.

Mladić može igrati na poziciji polušpice i najisturenijeg napadača, a nije mu strana ni pozicija krilnog napadača. Najefikasniji je na poziciji špice s koje je do sada u sedam nastupa upisao šest pogodaka i dvije asistencije.

S obzirom na godine Roberta Lewandowskog (31) i operaciju prepona kojoj će biti podvrgnut ovih dana, Bayern je možda iz vlastitog omladinskog pogona dobio napadača budućnosti sa sjajnim osjećajem za postizanje pogotka.

Zirkzee je produkt nizozemskog kluba Spartaana, a u Bayern je stigao iz Feyenoorda prije dvije godine za samo 150 tisuća eura...

gol expired Plazibat spektakularnom izvedbom upisao pobjedu i izborio mjesto među pet najboljih na svijetu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider